Liguria és Dél-Franciaország festői vidékén

2020.07.29. - Észak-Olaszország egyik legszebb tartománya, Liguria az Alpok és az Appenninek találkozásánál található, egészen a francia határig húzódik. Genova, Portofino, Rapallo csak néhány gyöngyszem ebből a mesés régióból… Leanderek, virágzó bokrok, dombok és a mélykék tenger… Színes virágültetvények, mandula- és gesztenyefák sorai teszik ellenállhatatlanul vonzóvá a tájat, ahol a hegyoldalba épült luxusszállodák és hangulatos apartmanok várják a turistákat.

Bővebben.


 

Varázslatos Montenegró

2020.06.08. - Az őszi színek mindig megnyugtatják, elkápráztatják az embert, éppen ezért különös élményben lehet részük azoknak, akik velünk tartanak szeptember végén (október elején) a varázslatos Balkán felfedezésére.

Bővebben


 

A lengyel "Loire-völgy"

2020.05.20. - Ha Lengyelország, akkor Zakopane, Krakkó és Varsó jut először eszünkbe, pedig más tájakat is érdemes felfedezni. Dél-Sziléziában található a lengyelek kis Velencéje, a festői Opole városa. Sziléziát és az ország déli részét, Tarnówtól az ukrán határig „a lengyel Loire-völgy”-nek szokták nevezni. Ötnapos utazásunk során a legszebb lengyel kastélyok történetével és falaik között található gazdag kiállítási anyaggal ismerkedhetünk meg.

Bővebben.


 

Andalúzia csodái

2020.05.13. - Körutazásunk jóval nagyobb területet ölel fel, mint Andalúzia, hiszen a francia Riviéra látnivalói foglalják keretbe programunkat. Először egy kis ízelítőt kapunk Nizzából, majd a katalánok büszke fővárosában, Barcelonában találjuk magunkat, ahol a gótikus negyed mellett Gaudí legjelentősebb alkotásaiban is gyönyörködhetünk. Természetesen nem hagyjuk ki a Montjuïc látnivalóit, az 1992-es olimpia helyszínét.

Bővebben