Mátraházai Üdülőház - Az erdei élmények kiindulópontja!

Tájékoztatás a személyes adatok rögzítéséről.

Ne feledjék! Pihenésük költségeit SZÉP-kártyával is fizethetik! 

A Volánbusz Zrt. Mátraházai Üdülőháza Mátraházán, a Mátra szívében a 24-es főút mentén található.
Mátraháza első épülete 1930-ban egy menedékház volt, melyet a Mátra Turista Egyesület építtetett. Innen származik a település neve: a Mátra háza vagyis Mátraháza. Második épületként az Erdészlak az 1940-es években épült, magában hordozva a tájegységre jellemző cserkő falazat és farönk berakásos jegyeket.
1948-tól MÁVAUT megállóhelyként és irodaként működött, majd a 80-as években már 4 szobás mini hotelnek adott helyet, biztosítva a Volán dolgozók és a turisták pihenését.
2012 őszén egy sikeres Európai Unió által támogatott projekt keretében történt megújulása után Üdülőházunk megtartotta közkedvelt rusztikus stílusát, teret engedve közben a szállóvendégek kényelmét szolgáló modern technológiáknak.
2022 nyarán a Mátraházai Üdülőház a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testülettől – egyéb szálláshely kategóriában – 3 csillagos minősítést kapott.

Az üdülőházban 8 szoba található, melyből egy akadálymentesített, max. 24 fő elszállásolását tudja biztosítani. A speciális, két szárnyú elhelyezkedés lehetőséget ad kisebb baráti társaságok, turista egyesületek, nyugdíjas klubok különálló pihenésére is.
Vendégeink kényelmét a légkondicionált szobákhoz tartozó fürdőszoba, konyhai edényzettel felszerelt konyhasarok, kábel TV, wi-fi szolgálja.

A Mátraházai Üdülőház 719 méter magasságban, erdővel övezve helyezkedik el, tökéletesen megmutatva mindazt, ami a Mátrát szívünknek oly kedvessé teszi: csodálatos természet, egyedülálló klíma, kényelem.
Központi, könnyű megközelíthetősége a települést és üdülőházunkat kitűnő négy évszakos kiránduló célponttá teszi.A közelben található kalandpark és High Tech Sport bázis kikapcsolódást biztosít kis- és nagy gyermekekkel érkező családok számára.

Remek választás szállásunk az épület előtt elhaladó turista útvonalakat, a kerékpározást, az aktív kikapcsolódást előnyben részesítőknek éppúgy mint a hazánk legmagasabb természetes vizű tava, a Sástó körül egy kellemes délutáni séta után megpihenő párok számára.
A közeli Mátraszentimre, Mátraszentistván, Galyatető, Kékestető visszavarázsolja számunkra a régi telek havas napjainak hangulatát.
Történelmünk szerelmesei előtt magaslik Sirok, Kisnána és Eger vára, megelevenednek a recski tábor eseményei.
Légzőszervi megbetegedésektől szenvedő vendégeink számára a tájegységre jellemző klimatikus adottságok, az ózon dús levegő, a Sástói sóbarlang nyújtanak enyhítést, a Mátra sűrű erdőinek hűs levegője pedig kellemes megnyugvást ad a forró nyári napokon.

MÁTRAHÁZA A MÁTRA SZÍVE, A MÁTRAHÁZAI ÜDÜLŐHÁZ PIHENÉSE LELKE!

 

Mátraházai Üdülőház