ZEMPLÉNI TÁJAKON

Időpont: 2021. szeptember 24-26.
Részvételi díj: 58.500,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
Belépők: kb. 8000,- Ft/fő
Borkóstoló (előre fizetendő): 4000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül hazánk egyik legszebb vidékére. Boldogkőváralja felett egy ovális sziklán emelkedik a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos boldogkői vár. Régészeti, hadtörténeti és pénztörténeti kiállítás, zászló- és címertárlat, kovácsműhely és várbörtön, valamint Közép-Európa legnagyobb, a magyar történelem híres csatáit bemutató ólomkatona kiállítása várja a látogatókat. Innen Vizsolyra indulunk, ahol a református templomot és múzeumot keressük fel, itt látható az eredeti Károlyi Biblia egyik példánya is. A Hernád völgyében megbúvó bájos településen, Göncön látogatás a Huszita-házban, melynek pincéjében őrzik a tokaji bor érlelésére használt, híres, 136 literes „gönci hordót”. Napunk zárásaként fotószünet a Zempléni-hegység egyik leglátványosabb váránál, a Füzéri várnál. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggeli után rövid belvárosi séta Sátoraljaújhelyen, Zemplén legnagyobb városának belvárosát a múltat idéző épületek mellett a gondozott parkok teszik hangulatossá. Széphalmon tisztelgés a nyelvújító Kazinczy Ferenc síremléke előtt, aki a települést saját maga nevezte el. Az író lakhelye évtizedeken át az ország egyik szellemi központja volt. Erre emlékeztet minden arra járót a széphalmi kúria kertjében emelt emlékcsarnok. Innen a Zemplén egyik leglátványosabb kastélyához – a füzérradványi Károlyi-kastélyhoz utazunk, séta a páratlan szépségű angolparkban. Pálházán kisvasútra szállva fedezzük fel a környék szépségeit, a csodálatos völgyben haladva lélegzetelállító látvány tárul elénk. Ezt követően a természetben túrázva érjük el hazánk egyik legszebb természeti csodáját, a Megyer-hegyi tengerszemet. A tó legmélyebb pontja: 6,5 méter, a tavat körülvevő sziklafalak pedig 70 méterrel magasodnak a víz fölé. (kb. 100 km)

3. nap: Napunk első felében egy séta keretében fedezzük fel Sárospatak történelmi hangulatú belvárosát. A várost a „Bodrog-parti Athénként” is emlegetik gazdag történelmi és művelődéstörténeti hagyományai miatt. A történelmi múlt jeles emléke a kastélyszerű vár, amely a hazai gótikus és reneszánsz építészet legértékesebb alkotásai közé tartozik. A várban található a Sub Rosa erkélyszoba, amelynek mennyezetfestménye az egyetlen fennmaradt alkotás az egykori barokk faliképek közül. A legenda szerint ebben a szobában, a „rózsa alatt” folytak a Wesselényi-összeesküvés titkos előkészítő tanácskozásai I. Rákóczi Ferenc vezetésével. Sárospatak nemcsak váráról, hanem kollégiumáról is híres, ahol számos neves írónk, költőnk és politikusunk tanult. Kirándulásunk méltó zárásaként az UNESCO védelem alatt álló Tokajba utazunk. A hangulatos barokk belváros felfedezése után egy fakultatív borkóstolón veszünk részt, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni a világhírű tokaji aszút is. Élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 580 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

BoldogkőTokajHollóházaSárospatak

TOVÁBBI IDŐPONTOK

ZEMPLÉNI TÁJAKON

Időpont: 2021. július 23. - 2021. július 25.
Részvételi díj: 58.500 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa,  Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›