ZAKOPANE, KRAKKÓ, AUSCHWITZ, PSZCZYNA

Időpont: 2020. október 15-18.
Részvételi díj: 59.900,- Ft/fő
Ellátás: 3 reggeli
Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
BBP: 2.280,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 10 € + 180 PLN
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (3 éj)

1. nap • 700 km: Indulás kora reggel, utazás Szlovákián át Lengyelországba. Pihenő a Tátra lábánál fekvő Zakopanéban, séta a gorál síparadicsomban: fatemplom, Érdemesek temetője, Gubałówka, piac. Megérkezés az esti órákban Krakkóba, szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Városnéző program Krakkóban a történelmi belváros nevezetességeivel. A Fő téren séta a Posztócsarnok középkori kövein, látogatás a Mária templomban. A Wawel-dombon a Királyi-palota és a lengyel királyok temetkezőhelye – köztük Báthory István sírja – a pompázatos katedrálisban méltó emléket állít a lengyel történelemnek. Majd kisvonattal fedezzük fel a Zsidó negyedeta Kazimierzt, szabadprogram.

3. nap • 190 km: Látogatás Kelet-Szilézia egyik legnagyobb főúri kastélyában, Pszczynában, melynek fényűző barokk termei lenyűgözik a látogatót. Napunk zárásaként Auschwitzban ismerkedünk a történelemmel és megemlékezünk a holokauszt áldozatairól (belépő foglalása előre szükséges 4.000  Ft/fő).

4. nap • 700 km: Utazás Wieliczkára, ahol a Világörökség listáján is méltán szereplő ősi sóbánya földalatti világa számtalan csodával ejti ámulatba a látogatókat (belépő foglalása előre szükséges 7.500  Ft/fő). Hazautazás Szlovákián keresztül. Megérkezés késő este.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya,  Zalaegerszeg

 

TátraZakopaneKrakkóKrakkóPszczyna kastélyAuschwitzWieliczka