ZAKOPANE – KRAKKÓ – WIELICZKA

Időpont: 2022. november 10-13.
Részvételi díj: 75.300,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 15.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 310 PLN/fő
Auschwitz: 6800,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapest érintésével Lengyelországba. A Felvidéken át vezető utazásunk olyan, mint egy élő történelem óra: számtalan vár, kastély, kisváros emlékeztet bennünket a magyar történelem dicső pillanataira. A délutáni órákban érkezünk Wieliczkára, ahol a Világörökség listáján is méltán szereplő ősi sóbánya földalatti világa számtalan csodával ejti ámulatba a látogatókat. A legendákban gazdag sóba dermedt csodavilág története egy magyar szál miatt különleges lehet a lelkünknek. Szállásunk Krakkó külvárosában lesz (3 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Reggelit követően városnéző program Krakkóban, megismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel: séta az egykori kereskedők árusítóhelyeként szolgáló Posztócsarnok középkori kövein, látogatás a Mária-templomban. A Wawel-dombon a királyi palota és a lengyel uralkodók temetkezőhelye –köztük Báthory István sírja– a pompázatos katedrálisban méltó emléket állít a lengyel-magyar történelemnek. A délutáni órákban kisvonattal fedezzük fel a zsidó negyedet, a Kazimierzt. Krakkó különleges hangulatú negyede az óvárostól délre található, ahol évszázadokon át keveredett a zsidó és keresztény kultúra, amelynek nosztalgikus bája ma is magával ragadja az embert. Szabadprogram a belvárosban, majd visszautazás a szállásra. (kb. 50 km)

3. nap: Délelőtt kirándulás Tarnówba, amit a lengyel reneszánsz gyöngyszemének tartanak, és sok-sok szállal kötődik hazánkhoz. A legszorosabb kapocs a legendás tábornok, Bem József, itt áll 1985-ben felavatott szobra, a Strzeleczki parkban pedig a mauzóleuma található. Megtekintjük a krakkói Posztócsarnokhoz nagyban hasonlító reneszánsz városházát, illetve a piacteret, a zsidó negyedet, a gótikus székesegyházat, a Petőfi téri székely kaput. Délután szabadidő Krakkó belvárosban, vagy fakultatív program keretében ellátogatunk Oswiecimbe az Auschwitzi koncentrációs táborba. A régi táborból barakkok maradtak fenn, egy részükben az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum* gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába. (kb.200 km)

4. nap: Korai reggelit követően útban hazafelé, látogatás az orawkai Keresztelő Szent János-templomban, ami a magyar kultúrtörténet igazi gyöngyszeme. A 2011 óta látogatható templom különlegessége, hogy magyar történelmi emlékként Lengyelország területén található, falait pedig egy-két kivételtől eltekintve az összes magyar szent és boldog képe díszíti. Ezt követően programunk Lengyelország déli határánál, Zakopanéban, a Magas- Tátra lengyel részének legfontosabb városában folytatódik. Városnéző sétánk során megismerkedünk a gorál síparadicsom látnivalóival: Szent Kelemen-fatemplom, Hírességek temetője, Gubałówka és a messze földön híres piac. Szabadprogram során a helyi gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatjuk. Hazautazás Szlovákián keresztül, érkezés a késő esti órákban. (kb. 720 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya,  Zalaegerszeg

TarnówZakopaneKrakkóKrakkóWieliczka