VENETOI KÉPESLAP

Időpont: 2022. április 15-18.
Részvételi díj: 89.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 28.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 27.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 39 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át Észak-Olaszországba. A régió egyik legjelentősebb ókori városában, Aquileiában, a Világörökség részét képező régészeti emlékeket és a bazilika csodás mozaikjait tekintjük meg. Ezt követően a „Nap szigeteként” ismert tengerparti kisvárosba, Gradoba utazunk. Séta a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd továbbutazás a Padova környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Reggelit követően felfedező körútra indulunk Veneto tartományba. Először Possagno városába utazunk, a lenyűgöző környezetben fekvő város Antonio Canova szülővárosa. Látogatás az egész vidék látképét uraló Tempio di Canova impozáns épületében, melynek megalkotását a római Pantheon ihlette. Ezt követően egy másik gyöngyszem következik, a festői Bassano del Grappa városa. A Brenta folyó két partján fekvő városban találták fel a Grappa nevű törkölypárlatot, programunk során lehetőség lesz megismerni készítésének fortélyait és megkóstolni a híres italt (foglaláskor kérjük jelezni). Rövid megálló Marosticában, a kis ékszerdoboz csodálatos természeti környezetben fekszik és jelentős múlttal rendelkezik. A város mai külsejét a Scaligerik idejében nyerte el, a minden páros évben megrendezésre kerülő sakkjátszma Veneto és Olaszország leglátványosabb eseményei közé tartozik. A nap zárásaként Palladio városában, Vicenzában időzünk, rövid séta keretében megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz kori palotákat. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. (kb. 200 km)

3. nap: Egész napos kirándulás a gondolák és lagúnák városába, Velencébe. Programunkat a San Giorgio Maggiore-szigeten kezdjük. A Benedek-rendi kolostor templomának építtetője Andrea Palladio volt, tornyából megcsodálhatjuk egész Velencét. Ezt követően áthajózunk a Szent Márk térre, sétánk során ismerkedünk a csatornákra épült város nevezetességeivel: Szent Márk tér épületei, Doge-palota (megtekintése egyénileg), Rialto-híd. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Velence környéki szigetekre: Murano, Burano. (kb. 100 km)

4. nap: Reggeli után Veneto tartomány egyik legnevezetesebb városába, Padovába utazunk, ahol megtekintjük a Szent Antal-bazilikát, a híres kerengőt és sétálunk az érdekes alakú Piazza delle Erbe téren. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 800 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Bassano del GrappaGradoPadovaVelence