VELENCEI KARNEVÁL - záró hétvége

Időpont: 2024. február 9-11.
Részvételi díj: 96.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 22.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő
BBP: 2100 Ft/fő
Belépők: kb. 50 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Első állomásunk egy igazi mediterrán hangulatú város Udine. Számtalan gótikus és reneszánsz palotával, gyönyörű terekkel, templomokkal várja a látogatókat. A város fölé tornyosuló vár, a Castello, melynek tornyából páratlan a kilátás. Innen San Daniele del Friuliba – az olasz sonka fővárosába indulunk, séta a bájos kisvárosban. Gasztronómiai kalandutazás és kóstoló egy helyi sonkaüzemben, ahol megismerkedhetünk a világhírű és kivételes ízvilágú Prosciutto di San Daniele gyártási folyamatával. Szállás Mirano környékén (2 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Egész napos kirándulás a gondolák és lagúnák városába, Velencébe. Időutazásunkat a világ egyik legszebb terén a Szent Márk téren kezdjük érdekes, hogy több száz éves történelme alatt épületei alig változtak. Helyi idegenvezetőnk kíséretében fedezzük fel a csatornákra épült város legfontosabb épületeit, templomait: Szent Márk tér épületei, Doge-palota (megtekintése egyénileg), Rialto-híd. Délután szabadprogram keretében kedvünkre kalandozhatunk a hangulatos, szűk sikátorok és lagúnák világában, elvegyülhetünk az egyedülálló hangulatot kínáló karneváli forgatagban, megcsodálhatjuk a színpompás ruhákba öltözött maszkosokat.  (kb. 100 km).

3. nap: Velence szigeteinek felfedezésére indulunk: Murano az üvegfúvás rejtelmeibe enged bepillantást. Rendkívül érdekes, ahogy a szemünk előtt percek alatt születik meg egy-egy gyönyörű, csillogó üvegcsoda. Ezután a lagúnák egyik ékszerdoboza, a színes házairól és csipkekészítéséről ismert Burano következik, melynek házait állítólag azért festették színesre, hogy a halászok ködös időben is hazataláljanak. Szabadidő a színpompás szigeten, ahonnét élményekkel feltöltődve indulunk haza. Utazás rövid pihenőkkel érkezés a késő esti órákban (kb. 800 km.)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BuranoVelenceVelencei karnevál