VARÁZSLATOS MONTENEGRÓ

Időpont: 2021. szeptember 30-október 5.
Részvételi díj: 123.700,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 17.000,- Ft/fő
BBP: 3.420,- Ft/fő
Belépők: kb 20 EUR/fő + fakultatív: 80 EUR/fő
Stari Bar - Skadar (előre fizetendő): 4000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel a festői balkáni tájakon keresztül. Fotószünet Jajcében, melynek vízesését Csontváry is megfestette. Majd utazás a szálláshelyre Szarajevóba (1 éj). (kb. 820 km)

2. nap: Reggeli után ismerkedés Szarajevóval. A városon jól látszik a történelmi sokszínűség: a belváros hangulatos utcáin egymást váltják a keleties szűk utcák, mecsetek, jellegzetes kis házak és a monarchia idején épült szecessziós épületek, katolikus templomok. Következő állomásunk az ország kevésbé ismert ékszerdoboza Trebinje. A hegyekkel körülvett kis városkát a kristálytiszta Trebisnjica folyó szeli ketté, egyedi hangulatot adva a belvárosnak. A város szimbóluma az Arslanagica-híd, amely régebbi, mint a mostari Öreg-híd, körülbelül 500 éves. Kihagyhatatlan látnivaló a Hercegovacka Gracanica templom, amely egy koszovói pravoszláv templom pontos mása. Utazás a szálláshelyre Budvába (3 éj). (kb. 310 km)

3. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás (min. 25 fő esetén indul): napunk első felében Stari Bar óvárosával ismerkedünk, a romváros közel ezer éves múltra tekint vissza. Séta a műemlékekben gazdag, szűk, romos, hegyi utcákban. Délután hajókázás a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadari-tavon, melynek madárrezervátuma egyedülálló. Ebéd egy tóparti étteremben, ahol helyi specialitásokat kóstolhatunk meg. (kb. 200 km)

4. nap: A nap első programjaként a Lovcen hegységre kapaszkodunk fel (Lovcen Nemzeti Park), ahonnan lélegzetelállító az öböl csodálatos panorámája. Egy hangulatos hegyi faluban finom házi sonkát, sajtot és mézbort kóstolhatunk (fakultatív lehetőség, kb. 15 EUR/fő). Következő állomásunk Cetinje, az ország régi fővárosa, városnézés keretében ismerkedünk a főbb látnivalókkal: Kék ház, Nikolaj király palotája, Szent Péter-kolostor. Délután ismerkedés Budvával, Montenegró turisztikai központjával. Séta a műemlékekben gazdag, szűk utcákkal, kis terekkel tagolt óvárosban. (kb. 100 km)

5. nap: Délelőtt a Világörökség részét képező Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk egy fakultatív hajókirándulás keretében (kb. 30 EUR/fő, foglaláskor kérjük jelezni). A hajózás után séta a névadó Kotor 1000 méternél magasabb hegyekkel ölelt óvárosában. A 15. században, a velencei uralom idején építették ki a város körül az erődítményszerű városfalakat. A Földközi-tenger vidékén a legépebben megmaradt erődrendszer a Világörökség része. Továbbutazás Blagajba, felkeressük a misztikus dervisek kolostorát és megcsodálhatjuk a Buna-folyó 200 méter magas szikla alól felszínre törő forrását. Szállás Blagajban (1 éj). (kb. 250 km)

6. nap: Reggeli után séta Mostarban, Bosznia-Hercegovina leghíresebb városában. A Neretva-folyó két partján álló város jelképe az eredetileg a 16. sz. közepén épült Öreg-híd, amit elegáns szépsége miatt “Megkövült Holdnak” neveztek. A folyó felett 24 méter magasan átívelő hidat a háború után magyar közreműködéssel, a régi módszerekkel építették újjá. A híd és a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros a Világörökség része. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 850 km)

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

MostarSkadari-tóCetinjeBudvaKotorKotori-öbölBlagajSzarajevó