ÜDÜLÉS DÉL-DALMÁCIÁBAN: DUBROVNIK – MONTENEGRÓ

Időpont: 2021. július 19-25.
Részvételi díj: 188.000,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 50.000,- Ft/fő
BBP: 3990,- Ft/fő
Belépők: kb. 175 HRK/fő + fakultatív: 600 HRK/fő + 40 EUR/fő
Montenegró (előre fizetendő): 7500,- Ft/fő
Pocitelj – Mostar (előre fizetendő): 4100,- Ft/fő
Korcula (előre fizetendő): 4500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rendszeres pihenőkkel Neumba. Szállásunk közvetlenül az Adria partján épült Hotel Suncében lesz. A szálloda szabadtéri medencével, légkondicionált szobákkal várja vendégeit. A szálloda egész területén ingyenes Wi-Fi hozzáférés biztosított. A strandon (aprókavicsos) és a medence mellett felár ellenében napozóágyak és napernyők állnak rendelkezésre (6 éj). (kb. 980 km)

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Montenegróba (min. 25 fő esetén). A Kotori-öbölben hajókirándulás helyi vezetővel: a négy öblöt magába záró fjord látványa, melyet hatalmas hegyek karéja vesz körül, különleges természeti szépség. Látogatás a Szirti Madonna szigeten, ahol a zarándoktemplom különleges múzeumát és egyedülálló ezüst plakett gyűjteményét tekintjük meg. Kikötünk Perastban, a valamikori városköztársaságban, a tengerészek és halászok városában. Séta Kotor óvárosában, ahol a különböző stílusú paloták, templomok, házak megragadó egyvelege a Világöröksé részét képezi. A 15. században, a velencei uralom idején építették ki a város körül az erődítményszerű városfalakat, amely a Földközi-tenger vidékén a legépebben megmaradt erődrendszer. (kb. 350 km)

3. nap: Egész napos kirándulás Dubrovnikba. Gyalogos városnézés során helyi idegenvezető kíséretében ismerkedés a lenyűgöző szépségű egykori Raguzai Köztársaság fővárosával. A falakkal körülvett ősi városrész megtekintése: Pile-kapu, Placa, Zsidó utca, székesegyház, Rektori palota, Akvárium. Szabadprogram alatt lehetőség van arra, hogy a város hatalmas falain és bástyáin körbe sétáljunk vagy Lokrum-szigetét hajóról is megszemléljük. Megpihenhetünk a számos hangulatos terasz egyikén, megkóstolva a rendkívül finom helyi fagylaltokat, vagy más frissítőket. (kb. 130 km)

4. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás (min. 25 fő esetén): ismerkedés Bosznia-Hercegovina egzotikus kultúrájával. A Neretva-folyót már a határ után a törökkor és az iszlám építészet jellegzetes épületei szegélyezik. Pocitelj citadelláját Mátyás királyunk építtette. Utazás a Mostari-hídhoz, melyet a világon mindenütt ismernek Csontváry képeiről. A folyó felett 24 méter magasan átívelő hidat a háború után magyar közreműködéssel, a régi módszerekkel építették újjá. A híd és a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros a Világörökség része. A város hangulata a bosnyák-török keletet idézi: dzsámi, pravoszláv templom, várkapu, bástyatorony. (kb. 200 km)

5. nap: Tengerparti pihenés, fürdőzés.

6. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás Korcula-szigetére (min. 25 fő esetén). A szigetre komppal érkezünk, majd séta során fedezzük fel Korcula város nevezetességeit: Szent Márk-katedrális, Marco Polo szülőháza, városháza. (kb. 200 km)

7. nap: Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 980 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

NeumPerastKotorDubrovnikPociteljMostarKorcula