A CSODÁS CINQUE TERRE ÉS ELBA SZIGETE

Időpont: 2024. szeptember 25-29.
Részvételi díj: 160.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 38.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 42.000 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 70 EUR/fő; fakultatív: 51 EUR/fő
Elba szigete (hajójegy és belépő nélkül): 13.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben  pihenő Trojanéban, ahol megkóstoljuk a híres fánkot. Érkezés az esti órákban a termálfürdőiről és a hangulatos utcáiról híres Montecatini Termébe (4 éj). Fakultatív esti program lehetőség Montecatini Alto, a régi középkori városrész megtekintése, ahova siklóval jutunk fel. (kb. 950 km)

2. nap: Pihenés Montecatini Termében vagy egész napos fakultatív kirándulás Elba szigetére (a hajójegy ára a belépőkkel együtt a helyszínen fizetendő). A leírhatatlan kaktuszkolóniák, leanderek, fügefák, eukaliptuszok otthona a toszkán szigetvilág gyöngyszeme. Elba leghíresebb uralkodója Napóleon volt, száműzetésének 10 hónapja alatt kulturális és gazdasági téren is felvirágoztatta a szigetet. Nevéhez kapcsolódik a sziget úthálózatának kiépítése, fejlesztette a mezőgazdaságot, kórházat, színházat alapított. A sziget fővárosában Portoferraioban megtekintjük Napóleon villáját és helyi dottóval látogatást teszünk a városban.  Séta és szabadidő a festői szépségű Porto Azzurró óvárosában és a kikötőben. (kb. 350 km)

3. nap: A carrarai márványhegyek mellett elhaladva az Olasz Riviéra festői meredek partszakasza, a Világörökségként számon tartott Cinque Terre vár bennünket, amely nevét a szédítő sziklaszirtekre épült öt kis településéről kapta. La Speziában vonatra szállva érkezünk az első településre, Riomaggiorébe, majd Manarolában időzve a helyi ízeket is megkóstolhatjuk és vásárolhatunk a helyi kis boltocskákban. Vonattal utazunk tovább Monterossóba, onnan rövid séta után áthajózunk La Spéziába. A hajóról gyönyörködünk Portovenere és a költők öblének látványában is. (kb. 200 km)

4. nap: Reggeli után utazás Poggio a Caianóba, amely a Világörökség részét képező egyik legszebb és leghíresebb Medici villáról ismert. Ez a palota a reneszánsz építészet első olyan példája, ahol tökéletes harmóniát alkotnak az ókori építészet sajátos vonásai, a toszkán vidék nemesi udvarházainak jellegzetes építészeti elemeivel. Látogatás Pisában, a szentföld egy darabját őrző „Csodák mezején”, és a Világörökség részének nyilvánított híres épületcsoportnál: dóm, keresztelőkápolna és a híres ferde torony (kívülről). Újabb gyöngyszem utazásunk során: a fallal körbevett óvárosú Lucca, Puccini szülővárosa. Séta az egyedi hangulatot árasztó városban, ahol különlegességek sora vár ránk: házak épültek az amfiteátrumra, az egyik torony tetején fák nőnek. A program után rövid szabadidő. (kb. 170 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás, rövid séta a középkori kincsekkel teli Pistoia főterén, a Dóm teret az ország egyik legszebb tereként tartják nyilván, itt találhatóak a város legfontosabb épületei: a katedrális, a harangtorony, a keresztelőkápolna és a városháza. Hazautazás Szlovénián át, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Elba, Porto FerrarioElba, Porto AzurroCinque TerreCinque TerrePortovenere