A CSODÁS CINQUE TERRE ÉS ELBA SZIGETE

Időpont: 2022. július 27-31.
Részvételi díj: 118.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 24.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 34.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 60 EUR/fő; fakultatív: 52 EUR/fő
Elba szigete: 10.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid szünet Trojanéban, ahol megkóstoljuk a híres fánkot. Útközben rövid séta a középkori kincsekkel teli Pistoia főterén, a Dóm teret az ország egyik legszebb tereként tartják nyilván, itt találhatóak a város legfontosabb épületei: a katedrális, a harangtorony, a keresztelőkápolna és a városháza. Érkezés az esti órákban a termálfürdőiről és a hangulatos utcáiról híres Montecatini Termébe (4 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Pihenés Montecatini Termében vagy egész napos fakultatív kirándulás Elba szigetére. A leírhatatlan kaktuszkolóniák, leanderek, fügefák, eukaliptuszok otthona a toszkán szigetvilág gyöngyszeme. Elba leghíresebb uralkodója Napóleon volt, száműzetésének 10 hónapja alatt kulturális és gazdasági téren is felvirágoztatta a szigetet. Nevéhez kapcsolódik a sziget úthálózatának kiépítése, fejlesztette a mezőgazdaságot, kórházat, színházat alapított. A sziget fővárosából Portoferraióból indulva látogatást teszünk Napóleon villájában, majd a festői szépségű kikötőben Porto Azzurróban, melynek strandja fürdésre, gazdag ásványgyűjteménye egy geológiai időutazásra csábít. (kb. 350 km)

3. nap: A carrarai márványhegyek mellett elhaladva az Olasz Riviéra festői meredek partszakasza, a Világörökségként számon tartott Cinque Terre vár bennünket, amely nevét a szédítő sziklaszirtekre épült öt kis településéről kapta. La Speziában vonatra szállva érkezünk az első településre, Riomaggiorébe, majd Manarolában időzve a helyi ízeket is megkóstolhatjuk. Vonattal utazunk tovább Monterossóba, onnan rövid séta után áthajózunk Portovenerébe, a költők öblébe. (kb. 200 km)

4. nap: Délelőtt látogatás Pisában, a szentföld egy darabját őrző „Csodák mezején”, és a Világörökség részének nyilvánított híres épületcsoportnál: dóm, keresztelőkápolna és a híres ferde torony (kívülről). Délután utazás Puccini szülővárosába, Luccába. A városfalakkal körbezárt egyedi hangulatot árasztó városban különlegességek sora vár ránk: házak épültek az amfiteátrumra, az egyik torony tetején fák nőnek, egy nagy homlokzat mögött levő épület sokkal kisebb. A felfedezés után marad időnk az izgalmas utcákon barangolni, egy fagyi vagy kávé kíséretében élvezni a város hangulatát. (kb. 120 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás, rövid pihenő Poggio a Caianóban, amely a Világörökség részét képező egyik legszebb és leghíresebb Medici villáról ismert. Ez a palota a reneszánsz építészet első olyan példája, ahol tökéletes harmóniát alkotnak az ókori építészet sajátos vonásai, a toszkán vidék nemesi udvarházainak jellegzetes építészeti elemeivel. Hazautazás Szlovénián át, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Elba, Porto FerrarioElba, Porto AzurroCinque TerreCinque TerrePortovenere