TÖRÖK KÖRÚT, A KULTÚRA ÉS A TERMÉSZET CSODÁI

Törökország, a sokszínű föld, ahol a hagyományok a mindennapokban élnek. Egyedülálló antik emlékek és a megismételhetetlen természeti csodák, amilyen Pamukkale vagy Kappadókia, melyeknek nehéz lenne ellenállni. A titokzatos Kelet, melyet az iszlám és a szimbolikus Boszporusz-híd választ el Európától, de mégis oly nyugati, ahol szeretik az utazót és barát lesz a magyar.
Időpont: 2020. október 7-16.
Részvételi díj: 225.900,- Ft/fő
Ellátás: 9 félpanzió
Egyágyas felár: 60.000,- Ft/fő
BBP: 5.700,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 170 €
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (9 éj)

1. nap • 950 km: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Szerbián át a Szófia környéki tranzitszállásra (1 éj).

2. nap • 650 km: Továbbutazás Plovdiv érintésével Törökországba. Rodostóban, a Márvány-tenger partján meglátogatjuk a bujdosó magyarok emlékeit bemutató Rákóczi házat. Az estét már Isztambulban töltjük, a belváros üzleti negyedében (2 éj).

3. nap: Egész napos városnézés a két földrészen épült Isztambulban: Hippodrom tér, Kék mecset, Hagia Sophia, Topkapi palota. Fakultatív hajózási lehetőség az Aranyszarv-öbölben és a Boszporuszon Európa és Ázsia között, ahonnan Isztambul filmekből ismert panorámájában és a kontinenseket összekötő hidak látványában is gyönyörködhetünk (szerződéskötéskor kérjük jelezni: 10.000 Ft/fő, min. 25 fő esetén indul a magánhajó). A napi program után szabadidő vagy látogatási lehetőség a híres Nagy Bazárban.

4. nap • 700 km: Elhagyva Európát, az ázsiai Bolu hegyen keresztül utazunk a török fővárosba, Ankarába. Látogatás az Anatóliai Civilizációk Múzeumában, mely gazdag tematikus gyűjteményével elnyerte az Év Európai Múzeuma díjat is.

5. nap • 250 km: Barangolás Kappadókia különleges természeti képződményei között: Zelve tündérkéményei, Göreme sziklakolostorai és festett templomai számtalan fotótémát kínálnak. Derinkuyuban a föld alatti város a kora keresztény kultúra emlékeivel a Világörökség részét képezi. Este fakultatív török est a dervisek táncával, folklór- és hastáncbemutatóval, korlátlan italfogyasztással (szerződéskötéskor kérjük jelezni 13.000 Ft/fő).

6. nap • 650 km: Az Anatóliai-fennsíkon folytatjuk körutunkat a törökök szent városába, Konyába, a kerengő dervisek szerzetesrendjének központjába. Látogatás az alapító szent, Mevlana sírjánál és a kolostor múzeumában. Szállás Pamukkáléban, a festői mészkőteraszok lábánál (1 éj).

7. nap • 200 km: Séta a mészkőteraszokon, melyeket Törökország egyik legszebb természeti csodájának tartanak és az ókori Hieropolisz fürdővárosában. Továbbutazunk Ephesosba, ahol látogatást teszünk az archeológiai parkban és a Szent János-bazilikában. A közelben található Mária háza, ahol a legenda szerint élete utolsó éveit töltötte a Szűzanya. Szállás Kusadasiban a tengerparton (1 éj).

8. nap • 550 km: Látogatás Pergamon ősi városá­ban, az Akropolisz megtekintésével, mely 300 méter magasságban épült fellegvárával már elhelyezkedése folytán is ámulatba ejti a látogatókat. Trójában az ásatások során számtalan kultúra emlékeit – többek között a legendás Priamosz palotáját – tárták fel a régészek, és találtak bizonyítékokat Homérosz történeteire is. Szállás Canakkalében a tengerparton (1 éj).

9. nap • 570 km: Átkelés a Dardanellákon Európába. A Gallipoli-félsziget érintésével haladunk Edirne irányába, ahol a keleti varázs utoljára érint meg bennünket a számtalan karcsú minaret, a dzsámi és a nyüzsgő bazár formájában. Itt a híres építész, Sinan mesterművével, a Selimiye dzsámival is megismerkedünk. Elhagyva Törökországot a Marica folyó völgyében érkezünk Szófia környéki szállásunkra (1 éj).

10. nap 950 km: Hazautazás Szerbián át Magyarországra. Megérkezés a késő esti órákban.

Az utazáshoz útlevél szükséges, melynek legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Kecskemét, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

 

IsztambulIsztambulIsztambulAnkaraAnkaraKappadókiaKappadókiaKappadókiaKonyaPamukkaleEphesosPergamonEdirne