TÖRÖK KÖRÚT

A KULTÚRA ÉS A TERMÉSZET CSODÁI
Időpont: 2022. október 22-31.
Részvételi díj: 274.700,- Ft/fő
Ellátás: 8 vacsora
Egyágyas felár: 78.000,- Ft/fő
BBP: 5700,- Ft/fő
Belépők: kb. 130 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap:  Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Szerbián át a Szófia környéki szállásra (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Továbbutazás Plovdiv érintésével Törökországba. Rodostóban, a Márvány-tenger partján meglátogatjuk a bujdosó magyarok emlékeit bemutató Rákóczi házat. Az estét már Isztambulban töltjük, szállás a belváros üzleti negyedében (2 éj). (kb. 650 km)

3. nap: Egész napos városnézés a két föld-részen épült Isztambulban: Hippodrom tér, Kék mecset, Hagia Sophia, Topkapi palota, majd szabadidő a számtalan bazár egyikében. Fakultatív hajózási lehetőség az Aranyszarv-öbölben és a Boszporuszon. Miközben Európa és Ázsia között hajózunk az Isztambulban játszódó filmekből ismert panorámában és a kontinenseket összekötő hidak látványában is gyönyörködhetünk.

4. nap:  Elhagyva Európát, az ázsiai Bolu hegyen keresztül Ankarába érkezünk, ahol az anatóliai kultúrák kincseit bemutató múzeumot tekintjük meg Továbbutazunk Kappadókiába, ahol a csodálatos tündérkémények közelében töltjük az éjszakát (2 éj). (kb. 700 km)

5. nap: Barangolás Kappadókia különleges természeti képződményei között: Zelve tündérkéményei, Göreme sziklakolostorai és festett templomai számtalan fotótémát kínálnak. 

Derinkuyuban a „föld alatti” város a kora keresztény kultúra emlékeivel a Világörökség részét képezi. A nap folyamán lehetőségünk lesz ellátogatni egy onyx és ékszerműhelybe is, ahol többek közt csak Törökországban található különlegességekből válogathatunk. Este fakultatív török est a dervisek táncával, folklór -és hastáncbemutatóval, korlátlan italfogyasztással. (kb. 250 km)

6. nap: Az Anatóliai-fennsíkon folytatjuk körutunkat, először a szeldzsukkori karavánszerájban Sultahaniban az utókorra tökéletesen megmaradt vendégfogadóban pihenünk meg, majd a törökök szent városába, Konyába, a kerengő dervisek szerzetesrendjének központjába. Látogatás az alapító szent, Mevlana sírjánál  és  a kolostor múzeumában. Szállás Pamukkáléban, a festői mészkőteraszok lábánál (1 éj). (kb. 650 km)

7. nap: Séta az ókori  Hieropolisz fürdővárosában és a mészkőteraszokon, melyeke  Törökország egyik legszebb természeti csodájának tartanak. Továbbutazunk Ephesosba, ahol látogatást teszünk az archeológiai parkban és a Szent János-bazilikában. A közelben található Mária háza, ahol a legenda szerint a Szűzanya élete utolsó éveit töltötte. A térség egyéb nevezetessége közé tartozik a bőripar, lehetőségünk lesz ellátogatni egy bőr manufaktúrába divatbemutatóval és vásárlási lehetőséggel.  Szállás Kusadasiban, a tengerparton (1 éj). (kb. 200 km)

8. nap: Látogatás Pergamon ősi városá­ban, az Akropolisz megtekintésével, mely 300 méter magasságban épült fellegvárával már elhelyezkedése folytán is ámulatba ejti a látogatókat. Trójában az ásatások során számtalan kultúra emlékeit – többek között a legendás Priamosz palotáját – tárták fel a régészek, és találtak bizonyítékokat Homérosz történeteire is. Szállás Canakkalében a tengerparton (1 éj). (kb. 550 km)

9. nap: Reggeli után visszaindulunk Európáva, a Dardanellákon átkelve a Gallipoli-félsziget érintésével érkezünk Edirnébe. Záróakkordként itt érint meg bennünket a keleti varázs utoljára: a számtalan karcsú minaret, a dzsámi és a nyüzsgő bazár formájában. A híres építész, Sinan mesterművével, a Selimiye dzsámival is megismerkedünk. Elhagyva Törökországot a Marica folyó völgyében érkezünk Szófia környéki szállásunkra (1 éj). (kb. 570 km)

10. nap: Hazautazás rendszeres pihenőkkel Szerbián át Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

AnkaraIsztambulIsztambulKappadókiaPamukkále