TOKAJ ÉS KÖRNYÉKE SZÜRETI FELVONULÁSSAL

TÁRSÍTHATÓ URAT KERESÜNK!
Időpont: 2020. október 2-4.
Részvételi díj: 45.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 4500,-Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
BBP: 570,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 5 €/fő
Belépődíj: 10.000 Ft/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (2 éj)

1. nap550 km: Indulás a kora reggeli órákban. Utunk első állomása Martonvásár, a Brunszvik család barokk kastélya, ahol Beethoven is többször megfordult. Séta a 70 hektáros angolkertben, ahol a parkon átfolyó Szent László-patak vizét felduzzasztva kis szigetet hoztak létre. Kitérő Szlovákiába, először a vulkáni bazaltkúpra épült Füleki vár romjához érkezünk, melynek falairól csodálatos a kilátás tárul elénk a többnyire magyarok lakta kis falura és a környező hegyekre. Séta Tompa Mihály és Blaha Lujza városa, Rimaszombat főterén. Szállás Tokajban (2 éj).

2. nap80 km: Sárospatak nem csak váráról, hanem kollégiumáról is híres, a város épületei mellett méltán lehetünk büszkék az itt tanult diákokra is. Délután részvétel Tokajban a Hegyaljai Szüreti napokon (köszöntők, szüreti felvonulás, versenyeken elért eredmények átadása). Fakultatív program: a csoport igénye szerint borkóstoló egy helyi borászatban.

3. nap520 km: Látogatás a megújult középkori Diósgyőri Várban, amelyet a királynék várának is neveznek. A vár berendezéseinek sajátossága a kötetlen megismerésben rejlik; a látogató szabadon mozogva, minden dolgot kipróbálva élheti át a középkori vár hangulatát. Mezőkövesd a matyó népművészet központja, a múzeumban a népi szokásokkal ismerkedhetünk meg. Utunkat a Mátra történelmi borvidéken keresztül folytatjuk, megérkezés az esti órákban.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

 

MartonvásárFüleki várTokajSárospatakDiósgyőr