TIROL ÉS BAJORORSZÁG KINCSEI - LÁTOGATÓBAN A "HEGYI DOKTORNÁL"

Időpont: 2024. augusztus 2-4.
Részvételi díj: 125.700 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 19.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 27.000 Ft/fő
BBP: 2190 Ft/fő
Belépők: kb. 91 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztrián át a bajor Alpok legnagyobb tavához. a Chiemsee-hez. Elhajózunk a „tündérkirály” legdrágább palotájához, a „bajor Versailles”-ként aposztrofált Herrenchiemsee kastélyhoz. Az építészeti remekmű megtekintése során bepillantást nyerhetünk a kastélyépítészet technikájába is. A szökőkutakkal, ápolt kertekkel díszített szigeten tett séta után visszahajózunk a partra, hogy folytassuk az utat a Kufstein környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 800 km)

2.nap Reggeli után Tirol mesés tájain áthaladva izgalmas kalandra indulunk a televízióból jól ismert „Hegyi doktor” nyomában. Traktorral a „Gruber birtokra” látogatunk, ahol betekinthetünk Dr.Gruber és családja otthonába. Going alpesi hangulata, a filmből már jól ismert sárga temploma, színes virágos házai mindenkit rabul ejtenek. Megtekintjük a filmsorozatban sokszor látható fogadó épületét is, majd Scheffau közelében lévő felvonóval a közel 1600 méter magasan lévő Kaiser Welt parkjához jutunk fel. Itt kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján, közben elhaladunk egy bájos alpesi tavacska mellett, majd megérkezünk a közeli 1.520 m magasságban lévő kiránduló és kilátóhelyre, a Hartkaiserre. Ebből a magasságból csodálatos panoráma tárul elénk. Búcsút intve a meseszép tájnak, ismét felvonókba szállunk, és leereszkedünk Ellmauba, majd rövid sétát teszünk a faluban, felkeressük a sorozatból ismert rendelőt, melyet kívülről tekintünk meg és gyönyörködünk a mesés Wilder Kaiser-hegység látványában. (kb. 250 km)

3.nap Reggeli után egy igazi mesebeli kastélyba látogatunk. Az Alpsee partján, egy magányos szirtfokon álló, a német lovagvárak mintájára épült Neuschwanstein-kastély ihlette a Disney mesék elején felbukkanó palotát, melyet helyi vezetővel ismerhetünk meg. (A kastély csak előfoglalással látogatható, a csoportos foglalás feltételei egyelőre nem ismertek, így a látogatás nem garantált). A látogatás meghiúsulása esetén Bajorország egyik legszebb hegyvidéki településén, Oberammergauban teszünk látogatást. A házak, épületek falának freskószerű festményekkel való díszítése teszi igazán különlegessé a település történelmi magját. Hazautazás, érkezés a késői esti órákban. (kb. 800 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg