TERMÉSZETI KINCSEK AUSZTRIÁBAN, NÁRCISZFESZTIVÁL BAD AUSSEE-BEN

Időpont: 2021. május 28-30.
Részvételi díj: 59.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 10.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 9000,- Ft/fő
BBP: 1710,- Ft/fő
Belépők: kb. 60 EUR/fő
Nárciszfesztivál (előre fizetendő): 5500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, elsőként Ausztria egyik természeti csodáját a Grüner See-t, azaz a Zöld-tavat tekintjük meg. A tó nevét kristálytiszta vizéről kapta, amelyet a fénytörésnek köszönhetően smaragdzöldnek érzékelünk. Legszebb arcát tavasszal és nyáron mutatja, amikor hóolvadást követően megtelik vízzel. Stájerország szövetségi tartományának második legnagyobb városában, Leobenben városnéző sétát teszünk: főtér, régi városháza, plébániatemplom, Gomba-torony, Hackl-ház. Délután egy egészen különleges élményben lehet részünk: helyi vezetővel ismerjük meg a stájer Alpokban fekvő Spielberg Forma-1 pályáját. Szállás Murau környékén (2 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Reggeli után elutazunk Stájerország legmagasabb vízeséséhez, a csodás Günstner Wasserfallhoz, ahol 65 m magasból másodpercenként kb. 250-300 liter víz zúdul a mélybe a csillogó sziklákon keresztül. A vízeséshez biztonságosan kiépített lépcsőkön és fahidakon keresztül, egy erdei ösvényen jutunk el. Helyi vezető kíséretében ismerjük meg az 1028 méteres magasságban fekvő St. Lambrecht bencés kolostorapátságot, a régió híres egyházi épületegyüttesét (Peterskirche, apátsági templom és könyvtár, kiállítás). Napunkat a „fa fővárosában”, a középkori hangulatot árasztó, festői Murauban folytatjuk. A stájer faút centruma összeköti a régió történelmi és modern kori faalkotásait. Ennek jeléül a falvakban óriási méretű fából készült szerszámok magaslanak az égbe, s minden egyes alkotás egy bizonyos faépítészetre utal. Séta és vásárlási lehetőség a helyi sörfőzdében, szabadidő. (kb. 90 km)

3. nap: Reggeli után úti célunk Hohenwerfen lenyűgöző vára, amely a Salzach völgyét egy hatalmas, meredek sziklaszirtről vigyázza. A vezetett túra során megismerkedünk a vár impozáns bástyáival, falaival, tornyaival, konyhájával, bekukkantunk kápolnájába és a hercegérsekek lakosztályaiba is. A harangtoronyból páratlan kilátás nyílik a varázslatos környékre, a falura, a folyóvölgyre, a Tennengebirge meredek szirtjeire. Következő állomásunk Bad Aussee, ahol részt veszünk a több évtizedes tradícióra visszatekintő, nagy népszerűségnek örvendő Nárciszfesztiválon, mely Ausztria legnagyobb virágfesztiválja. A népviselet és a hagyományok ünnepe ez, ahol a csúcspontot a nárciszból készült, hatalmas méretű és legkülönfélébb alakzatokból álló, feldíszített, szemet gyönyörködtető hajók, csónakok felvonulása jelenti a Grundlsee-n. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 740 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Bad AusseeBad AusseeNárciszfesztivál