TAVASZI ZSONGÁS MILÁNÓBAN

Időpont: 2024. március 15-17.
Részvételi díj: 106.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 22.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 38.000 Ft/fő
BBP: 2190 Ft/fő
Belépők: kb. 55 EUR/fő + fakultatív 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovéniát át Olaszországba. Városnéző séta Lombardia régió második legnagyobb városában Bresciában. A település ókorban Brixia néven a Római Birodalom egyik legjelentősebb városa volt, számos római kori emléke az UNESCO Világörökség része. A Piazza Duomo nagyszerű épületeivel és két szép barokk kútjával igazi történelmi hangulatot áraszt. Látogatást teszünk a város fölött emelkedő várkastély udvarán, ahonnan csodás panorámában gyönyörködhetünk. Az esti órákban érkezés a Milánó környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: Reggeli után Lombardia fővárosával, Milánóval ismerkedünk. Olaszország harmadik legnagyobb temploma a dóm, melyen közel 600 évig dolgoztak kitűnő művészek. A tetőn sétálgatva a kőcsipkés tornyok és a több mint kétezer szobordísz között a város panorámájában gyönyörködhetünk. A világhírű Scala és a Sforza-várkastély megtekintése után felfedezzük Milánó lagúnáját, a Navigli Grandét. A hangulatos csatornaparton sétálva megismerjük a város karakteres arcát, hajózási lehetőség a csatornán. (kb. 50 km)

3. nap: Reggeli után a műemlékekben gazdag Bergamóba utazunk. A város két fő részből áll, a Cittá bassa-ból (alsó város) és a Cittá alta-ból (felsőváros). Siklóval érkezünk fel és megtekintjük a városházát, a várostornyot, a Colleoni-kápolnát, a Santa Maria Maggiore templomot. Szabadidő a hangulatos belvárosban, érdemes betérnünk a Caffé del Tassóba, ahol olyan ikonok, mint Brigitte Bardot és Alain Delon is tiszteletüket tették. Élményekkel feltöltődve indulunk haza. Hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 1000 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

BresciaMilanoNavigli GrandeBergamo