SZLOVÉNIA KINCSEI: BLED, BOHINJI-TÓ ÉS A VINTGAR-SZURDOK

Időpont: 2023. október 22—23.
Részvételi díj: 55.900 Ft/fő
Félpanziós felár: 8500 Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000 Ft/fő
Biztosítás: 1400 Ft/fő
Belépők: kb. 70 EUR/fő

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban a Júlia-Alpok szívében fekvő, festői szépségű Bohinji-tóhoz, mely Szlovénia legnagyobb tava. Ribčev Lazban a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János-templomot keressük fel, majd sétahajóval indulunk a tó felfedezésére. Ezután a Száva-vízeséshez vezet utunk, a túránk során a kilátót csak több lépcső meghódításával érjük el. Lehetőségünk nyílik felvonóval felmenni a Vogel-hegy csúcsára, 1500 méter feletti magasságba. Fentről mesés kilátás tárul elénk, lent a tó, szemben a Triglav havas csúcsai. Szállás Bledben (1 éj). (kb. 680 km)

2. nap: Reggeli után ismerkedés Szlovénia híres üdülőhelyével, Bleddel. Látogatás a középkori lovagvárban, mely egy tóparti sziklaszirt tetejére épült. Fahajókkal (pletna) érkezünk a tóban lévő kis szigetre, ahol a panoráma mellett egy középkori templom és kolostor nyújt felejthetetlen látnivalót. Bledben járva nem hagyhatjuk ki a híres krémes megkóstolását sem. Délután Szlovénia legmagasabb és leg-népszerűbb természetes zuhataga, a könnyen bejárható Vintgar-szurdok lenyűgöző látványa vár bennünket. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 640 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

Bohinji-tóRibcev LazBledBledVintgar-szurdok