SZLOVÉNIA KINCSEI: BLED, BOHINJI-TÓ ÉS A VINTGAR-SZURDOK

Időpont: 2024. április 30. - május 1.
Részvételi díj: 58.000 Ft/fő
Félpanziós felár: 8500 Ft/fő
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
Biztosítás: 1460 Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő

1.nap Indulás a kora reggeli órákban, elsőként Szlovénia legmagasabb és legnépszerűbb természetes zuhataga, a könnyen bejárható Vintgar-szurdok lenyűgöző látványa vár bennünket. Továbbutazás Szlovénia híres üdülőhelyére, Bledbe. Látogatás a középkori lovagvárban, mely egy tóparti sziklaszirt tetejére épült. Fahajókkal (pletna) utazunk a tóban lévő kis szigetre, ahol a panoráma mellett egy középkori templom és kolostor nyújt felejthetetlen látnivalót. Bledben járva nem hagyhatjuk ki a híres krémes megkóstolását sem. Szabadidő a tóparton, szállás a környéken (1éj). (kb. 680 km)

2. nap: Reggeli után a Júlia-Alpok szívében fekvő, festői szépségű Bohinji-tóhoz utazunk, mely Szlovénia legnagyobb tava. Ribčev Lazban a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János-templomot keressük fel, majd sétahajóval indulunk a tó felfedezésére. Az 1500 m feletti Vogel-hegy csúcsára felvonóval jutunk fel, A hegytetőről mesés kilátás tárul elénk, lent a tó, szemben a Triglav havas csúcsai. Ezután a Száva-vízeséshez vezet utunk, a túránk során a kilátót csak több lépcső meghódításával érjük el. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 640 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

Bohinji-tóBledBledVintgar-szurdok