SZEGED, ÓPUSZTASZER

Időpont: 2022. október 2-3.
Részvételi díj: 36.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 4000 Ft/fő
Egyágyas felár: 7500,- Ft/fő
Belépődíj: 4000 Ft/fő
Pusztaprogram ebéddel: 6200,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Szegedre, a napfény városába. Útközben látogatás Ópusztaszeren, a Nemzeti Történelmi Emlékparkban, ahol megcsodálhatjuk a híres Feszty-körképet*. Szeged történelmének és a mai városkép kialakulásának egyik legmeghatározóbb eseménye az 1879-es árvíz. Az épületek nagy része elpusztult és a mai város nagyrészt az árvíz után épült: szebb, modernebb épületek váltották fel a régieket. A városba érkezve megnézzük az Alsóvárosi ferences templom és kolostor épületegyüttesét. Szabadprogram a belvárosban, szállás a városban (1 éj). (kb. 480 km)

2. nap: Reggeli után gyalogosan felfedezzük fel a város főbb nevezetességeit: Dóm tér (dóm, Dömötör-torony, Zenélő óra), városháza, Klauzál tér, Zsinagóga. Útban hazafelé Lajosmizsén egy kiadós ebéddel egybekötött pusztaprogramon veszünk részt, ahol frissen sült pogácsával és pálinkával üdvözölnek bennünket, majd lovas kocsira szállva kezdődik az izgalmas kocsikázás az alföldi táj homokbuckái között. A látványos lovasbemutató végeztével kellemes hangulatban utazunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 480 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

ÓpusztaszerSzegedSzeged