SZÁZTORNYÚ PRÁGA

Időpont: 2021. szeptember 10-12.
Részvételi díj: 48.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár (1 vacsora): 5000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 350 CZK/fő
Hajós vacsora (előre fizetendő): 10.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, rövid pihenőkkel utazás Prágába. A cseh fővárossal történő ismerkedést a Hradzsin (Várnegyed) macskaköves utcáit koptatva kezdjük. Látogatást teszünk Csehország legismertebb Mária-kegyhelyén, a Loretában, majd megtekintjük a Szent Vitus-székesegyházat, a régi királyi palotát és a Szent György-bazilikát. Az Arany utcácskán végigsétálva fejezzük be a Várnegyed felfedezését. Napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben. Szállás Prágában (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggeli után folytatjuk a városnézést a száztornyú Prágában: a Károly hídon átkelve a régi városházához érkezünk, ahol a híres, több évszázados óraszerkezet, az Orloj óránkénti harangjátékkal szórakoztatja a turistákat. Az Óvárosi téren a Týn-templom jellegzetes tornyai, Husz János monumentális szobra és a Szent Miklós-templom jelenti a további látnivalót. Ezután átmegyünk a gótikus Lőportoronyhoz és a szemet gyönyörködtető Reprezentációs Házhoz. Sétánk a Vencel téren ér véget, majd szabadprogram következik a belvárosban. Vacsoránkat egy hajón fogyasztjuk el, miközben Prága esti fényeiben gyönyörködhetünk. (kb. 50 km)

3. nap: Reggeli után utazás Csehország 2. legnagyobb városába, Morvaország történelmi központjába, Brnóba. Városnéző séta során felfedezzük az elbűvölő város nevezetességeit: piactér, városháza, Péter-Pál dóm, a régi városházánál a brnoi sárkánnyal is találkozhatunk. Rövid szabadidő után hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 550 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

PrágaPrágaPrágaPrágaBrno