SZÁZTORNYÚ PRÁGA

Időpont: 2020. október 18-20.
2. időpontunk 2020. augusztus 14. is foglalható!
Részvételi díj: 45.900,- Ft/fő
Ellátás: 2 reggeli
Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 16.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 3 € + 450 CZK
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (2 éj)

1. nap • 670 km: Rövid pihenőkkel utazás Prágába. A cseh fővárossal történő ismerkedést a Hradzsin (Várnegyed) macskaköves utcáit koptatva kezdjük. Látogatást teszünk Csehország legismertebb Mária-kegyhelyén, a Loretában, majd megtekintjük a Szent Vitus-székesegyházat, a régi királyi palotát és a Szent György-bazilikát. Az Arany utcácskán végigsétálva fejezzük be a Várnegyed felfedezését. Szállás Prágában (2 éj).

2. nap • 50 km: Reggeli után folytatjuk a városnézést a száztornyú Prágában: a Károly hídon átkelve a régi városházához érkezünk, ahol a híres, több évszázados óraszerkezet, az Orloj óránkénti harangjátékkal szórakoztatja a turistákat. Az Óvárosi téren a Týn-templom jellegzetes tornyai, Husz János monumentális szobra és a Szent Miklós-templom jelentenek további látnivalókat. Ezután átmegyünk a gótikus Lőportoronyhoz és a szemet gyönyörködtető Reprezentációs Házhoz. Sétánk a Vencel téren ér véget, majd szabadprogram következik a belvárosban. Napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben.

3. nap • 650 km: Reggeli után hazaindulás. Útközben megállunk és rövid sétát teszünk Český Krumlovban, amelynek történelmi városközpontja az UNESCO Világörökség része. A  várnegyed épületei, a várkert, valamint az óváros reneszánsz és gótikus polgárházai felejthetetlen látványt nyújtanak. Rövid szabadidő után hazautazás, érkezés az esti órákban.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

PrágaPrágaPrágaPrágaCesky Krumlov