SVÁJC, AZ ALPOK ÁLTAL KÖRÜLÖLELT ÉKSZERDOBOZ

Európa egyik legcsodálatosabb országa, Svájc számos csodát tartogat aturisták számára: hegyóriások, csillogó tavak és folyók, valamint meseszép falvak és városok otthona. Utunk során Bern és Zürich építészeti remekei mellett a Jungfrau-csoport 4000 métert meghaladó hegyei közé is ellátogatunk, felfedezve e gyönyörű vidék természeti szépségeit is.
Időpont: 2020. augusztus 11-16.
Részvételi díj: 156.900,- Ft/fő
Ellátás:5 reggeli
Félpanziós felár: 34.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 34.000,- Ft/fő
BBP: 3.420,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 30 € + 325 CHF
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (5 éj)

1. nap • 750 km: Utazás rövid pihenőkkel a Tratzbergi várhoz, a zsindelytetős kastély reneszánsz udvarával napjainkban Ausztria egyik legjelentősebb műemléke. Az egykor nyüzsgő vár történetének megismerése után az Arlberg-hágón át továbbutazunk a svájci határhoz közeli szálláshelyre (1 éj).

2. nap • 250 km: Napunk első felében Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodáját, a Rajna-vízesést keressük fel, majd a tavak és dombok övezte Zürichbe utazunk. A város nem okoz csalódást látogatóinak, a folyótorkolatban hattyúk, sirályok, vitorlások, körülötte az Alpok havas hegycsúcsai köszöntenek. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb vásárlóutcáján. Szállás Buochsban (3 éj).

3. nap • 400 km: Délelőtt séta Svájc gyönyörű fővárosában, Bernben. Az Aare folyó partjára épült város számtalan látnivalót kínál: városháza, parlament, óratorony. Következő állomásunk Corsier-sur-Vevey, ahol Charlie Chaplin egykori házát keressük fel. Ezután a Genfi-tó partján fekvő Montreux sétányán élvezhetjük a délutáni korzózást. A Jazz Fesztiválról híres települést tartják a Svájci Riviéra egyik legkellemesebb helyének, háttérben az Alpok hegycsúcsaiban gyönyörködhetünk. A késő délutáni órákban Chillon középkori várát tekintjük meg, mely architektúráját illetően egyedülállónak számít. A 12. századi alapokat a későbbi tulajdonosok tovább építették, így alakult ki különös hangulata, melyet fekvése is kiemel a várak sorából.

4. nap • 230 km: Kirándulás a gleccserek világába, utazás a Jungfrau-csoport 4000 métert meghaladó hegyei közé. Interlakenből fogaskerekű vasúttal indulunk a Kleine-Scheideggre, innen lehetőség van elérni „Európa tetejét”, ahol 3500 méter magasról szemlélhetjük a varázslatos alpesi tájat (előfoglalás szükséges, szerződéskötéskor kérjük jelezni). A tiszta időben előttünk tornyosuló Jungfrau, az Aletsch-gleccser az Eiger és a Mönch méltán szerepel a Világörökségek listáján. A Trümmelbach-vízesés páratlan termé­szeti csodáját a gleccservíz tomboló ereje által kivájt barlangüregek labirintusából csodáljuk meg.

5. nap • 330 km: Mai napunkat Luzernben kezdjük, séta az itáliai stílusú óváros ódon sikátorai között. Következő állomásunk a 3000 méter magas hegycsúcsok közt elhelyezkedő vadregényes Via Mala szurdok. Sziklaperemeken, kivájt alagutakon haladunk keresztül, miközben permetez ránk a víz. A késő délutáni órákban kisvonatos városnézés Vaduzban, a miniállam, Liechtenstein fővárosában, majd Ausztriába a tranzitszállásunkra utazunk (1 éj).

6. nap • 750 km: Hazaútban rövid séta a meseszép környezetben elterülő, hangulatos alpesi városkában, Kitzbühelben. Élményekkel gazdagon indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban.

 

Biztosítjuk a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Hévíz, Keszthely, Lenti, Szombathely, Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár (min. 4 fő).

BernBernChamonix Augille du MidiChillonChillon, várGenfInterlackenLocarnoLocarnoLuzernMontreauxPilatusSvájcBernSvájcVia Mala szurdokZürich