SVÁJC, AZ ALPOK ÁLTAL KÖRÜLÖLELT ÉKSZERDOBOZ

Időpont: 2023. augusztus 13-18.
Részvételi díj: 321.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 65.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
Glacier Express: 35.000 Ft/fő
BBP: 3900 Ft/fő
Belépők: kb. 170 CHF/fő + 15 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Ausztriába, a Tratzbergi várhoz. A zsindelytetős kastély reneszánsz udvarával napjainkban Ausztria egyik legjelentősebb műemléke. Az egykor nyüzsgő vár történetének megismerése után az Arlberg-hágón át utazunk az Innsbruck környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Reggeli után Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodáját, a Rajna vízesést keressük fel. Páratlan látványban lesz részünk, ahogy a hatalmas víztömegek lezúdulnak a sziklákról. Ezután a tavak és dombok övezte Zürichbe utazunk. A város nem okoz csalódást látogatóinak, a folyótorkolatban hattyúk, sirályok, vitorlások, körülötte az Alpok havas hegycsúcsai köszöntenek. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb vásárlóutcáján. Szállás Luzern környéken (3 éj).  (kb. 400 km)

 3. nap:  Délelőtt séta Svájc gyönyörű fővárosában, Bernben. Az Aare folyó partjára épült város számtalan látnivalót kínál: városháza, parlament, óratorony. Következő állomásunk Corsier-sur-Vevey, ahol Charlie Chaplin egykori házát keressük fel. Ezután a Genfi-tó partján fekvő Montreux sétányán élvezhetjük a délutáni korzózást. A Jazz Fesztiválról híres települést tartják a Svájci Riviéra egyik legkellemesebb helyének, háttérben az Alpok hegycsúcsaiban gyönyörködhetünk. A délutáni órákban Chillon középkori várát tekintjük meg, mely architektúráját illetően egyedülállónak számít. A 12. századi alapokat a későbbi tulajdonosok tovább építették, így alakult ki különös hangulata, melyet fekvése is kiemel a várak sorából. (kb. 400 km)

4. nap:  Kirándulás a gleccserek világába, utazás a Jungfrau-csoport 4000 métert meghaladó hegyei közé. Interlakenből fogaskerekű vasúttal indulunk a Kleine-Scheideggre, innen lehetőség van elérni „Európa tetejét”, ahol 3500 méter magasról szemlélhetjük a varázslatos alpesi tájat. Tiszta időben az előttünk tornyosuló Jungfrau, az Aletsch-gleccser az Eiger és a Mönch méltán  szerepel a Világörökségek listáján. A Trümmelbach-vízesés páratlan termé­szeti csodáját a gleccservíz tomboló ereje által kivájt barlangüregek labirintusából csodáljuk meg. (kb. 200 km)

5. nap: Reggeli után séta Luzernben, az itáliai stílusú óváros ódon sikátorai közt. Andermattban választhatunk, hogy autóbuszunkkal folytatjuk utunkat vagy a felejthetetlen és lenyűgöző útvonalon közlekedő „a világ leglassúbb gyorsvonatával”, (Glacier Express*) utazunk kb. 2,5 órát. A megtett szakasz a svájci panorámautak klasszikusa, ami igazi ínyenceknek való időutazással örvendezteti meg az utasokat. A vonatút első felében a Rajna völgyének vadregényes panorámájában gyönyörködünk, majd 2033 méter magasra jutunk fel. Itt már a zöldellő folyóvölgyek után a hófedte hegycsúcsok látványát élvezzük. Ezt a régiót „Svájci Grand Canyonnak” is nevezik. Autóbuszunk az churi pályaudvaron várja a csoportot. Rövid városnézés az ország legrégebbi városának kellemes hangulatot árasztó utcáin. Továbbutazás Ausztriába a tranzitszállásunkra (1 éj). (kb. 460 km)

6. nap: Hazaútban rövid séta a meseszép környezetben elterülő, hangulatos alpesi városkában, Kitzbühelben. Élményekkel gazdagon indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 800 km)

* Jungfrau előre foglalás kötelező

* Glacier Expressz foglalást indulás előtt 40 napig tudjuk garantálni. Az üzemeltető részvénytársaság fenntartja a jogot a menetrendváltozásra, a jegy lemondás feltételeiről érdeklődjön irodánkban.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg