SVÁJC, AZ ALPOK ÁLTAL KÖRÜLÖLELT ÉKSZERDOBOZ

Időpont: 2021. augusztus 10-15.
Részvételi díj: 169.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 34.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 34.000,- Ft/fő
BBP: 3420,- Ft/fő
Belépők: kb. 320 CHF/fő + 30 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel a Tratzbergi várhoz. A zsindelytetős kastély reneszánsz udvarával Ausztria egyik legjelentősebb műemléke. Az egykor nyüzsgő vár történetének megismerése után az Arlberg-hágón át utazunk a svájci határhoz közeli szálláshelyre (1 éj). (kb. 800 km)

2. nap: Napunk első felében Európa egyik legvarázslatosabb természeti csodáját , a Rajna vízesést keressük fel. Programunk különlegessége, hogy hajóról is megcsodálhatjuk a nem mindennapi látványosságot. Ezt követően a tavak és dombok övezte Zürichbe utazunk. A város nem okoz csalódást az ideérkezőknek: a folyótorkolatban hattyúk, sirályok, vitorlások, távolban a várost körülölelő Alpok havas hegycsúcsai köszöntenek. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb vásárlóutcáján. Látogatás a Fraumünster templomban, ahol megtekinthetjük Marc Chagall által készített híres üvegablakokat. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 250 km)

3. nap: Délelőtt séta Svájc gyönyörű fővárosában, Bernben. Az Aare kanyarulatában fekvő festői város Európa egyik legszebb történelmi belvárosával büszkélkedhet. A híres árkádok, Hans Gieng kútja, a székesegyház és az órajáték megtekintése után következő állomásunk Corsier-sur-Vevey, ahol Charlie Chaplin egykori házát keressük fel. Ezután a Genfi-tó partján fekvő Montreux sétányán élvezhetjük a délutáni korzózást. A Jazz Fesztiválról híres települést tartják a Svájci Riviéra egyik legkellemesebb helyének, háttérben az Alpok hegycsúcsaiban gyönyörködhetünk. A késő délutáni órákban Chillon középkori várát tekintjük meg, mely architektúráját illetően egyedülállónak számít. A 12. századi alapokat a későbbi tulajdonosok tovább építették, így alakult ki különös hangulata, melyet fekvése is kiemel a várak sorából. (kb. 400 km)

4. nap: Kirándulás a lenyűgöző gleccserek világába, utazás a Jungfrau-csoport 4000 métert meghaladó csodálatos, lankás hegyei közé. Interlakenből fogaskerekű vasúttal indulunk a Kleine-Scheideggre, innen lehetőség van elérni „Európa tetejét”, ahol 3500 méter magasról szemlélhetjük a varázslatos alpesi tájat (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni). A tiszta időben előttünk tornyosuló Jungfrau, az Aletsch-gleccser az Eiger és a Mönch méltán szerepel a Világörökségek listáján. A Trümmelbach-vízesés páratlan természeti csodáját a gleccservíz tomboló ereje által kivájt barlangüregek labirintusából csodáljuk meg. (kb. 230 km)

5. nap: Mai napunkat Luzernben kezdjük, séta az itáliai stílusú óváros ódon sikátorai között. Következő állomásunk a 3000 méter magas hegycsúcsok közt elhelyezkedő vadregényes Via Mala szurdok. Sziklaperemeken, kivájt alagutakon haladunk keresztül, miközben permetez ránk a víz. A késő délutáni órákban kisvonatos városnézés Vaduzban, a miniállam, Liechtenstein fővárosában, majd Ausztriába a tranzitszállásunkra utazunk (1 éj). (kb. 330 km)

6. nap: Hazaútban rövid séta a meseszép környezetben elterülő, hangulatos alpesi városkában, Kitzbühelben. Élményekkel gazdagon indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 800 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Tratzberg, várZürichBernBernMontreuxChillonInterlackenLuzernVia Mala szurdokSvájc