SPANYOLORSZÁG GAZDAGON

Időpont: 2023. szeptember 3-14.
Részvételi díj - buszos: 495.000 Ft/fő
Részvételi díj - repülős*: 590.000 Ft/fő
Reptéri illeték: 35.000 Ft/fő
Ellátás: 9 félpanzió
Egyágyas felár: 165.000 Ft/fő
BBP: 7800 Ft/fő
Gibraltár: 10.000 Ft/fő
El Escoriál: 13.500 Ft/fő
Alhambra: 15.000 Ft/fő
Prado képtár: 20.000 Ft/fő
Belépők: kb. 100 EUR/fő; fakultatív: 30 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

*A repülős utazásra megadott részvételi díj tájékoztató ár, mely a foglalás időpontjától függően változhat. Tartalmazza a repülőjegyet, 1 db kézi és 1 db feladható poggyász díját valamint a spanyolországi transzfer költségét reptér – szálloda - reptér). A repülős utazás technikai kísérő nélkül, egyénileg történik.

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid technikai pihenőkkel Szlovénián és Észak-Olaszországon keresztül a Genova közeli tranzitszállásra (1 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: Továbbutazás Spanyolország felé, útközben buszos városnézés Cannesban, a pálmafákkal és palotákkal övezett tengerparton. Érkezés az esti órákban a Barcelona környéki szállásra (1 éj). (kb. 750 km)
Repülővel érkező utasainknak transzfer a barcelonai repülőtérről a szállodába.

3. nap: Városnézés Katalónia fővárosában, a legdinamikusabban fejlődő és legmodernebb spanyol városban Barcelonában. A tengerparton elterülő izgalmas város rengeteg középkori és modern látnivalóval kápráztatja el látogatóit. Barcelona megtekintését a Gótikus-negyedben kezdjük, ahol lehetőség nyílik a katedrális megtekintésére. Majd egy rövid kávé szünet után Európa egyik legszebb utcáján a világhírű Ramblán sétálunk végig. Kis kitérőt teszünk a híres La Bouqueria piacra, ahol a helyben termesztett zöldségek és gyümölcsök mellett a tengeri halak kínálatát is szemügyre vehetjük. A tengerparton Kolumbusz szobra áll a modern kikötői negyedben. A Spanyolország térrel búcsúzunk a várostól és a gyönyörű Costa Dorada partszakaszon folytatjuk utunkat Valencia felé, szállás Peniscola környéken (1 éj). (kb. 250 km).

4. nap: Valencia a művészetek és a tudományok városa, ahol minden megtalálható, amire egy utazó vágyhat. A Tőzsdepalota vagy más néven Selyembörze Valencia legismertebb látványossága, a Világörökség része. A székesegyház egyik kápolnájában megtekinthetjük a Szent Grál másolatát, mely több kutató szerint is az eredeti ereklye. A város legnagyobb tere a Plaza del Ayuntamiento, itt több épület is megtekintésre érdemes, ezek közül is kiemelkedő a Városháza. Programunk során érintjük a Torres de Serranos városkaput is, Európa legnagyobb gótikus kapuja. Séta a festői szépségű üdülőhelyen Alicantéban: Fellegvár, városháza, Explanada de Espana. Szállás Alicantéban (1 éj). (kb. 300 km)

5. nap: A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". Miután átkelünk az Ibériai-félsziget legmagasabb hegyvonulatán a Sierra Nevada hegységen, a hajdani, fényes granadai kalifátus „földi Paradicsomával” ismerkedünk. A mór birodalom utolsóként megmaradt gazdag fővárosának legszebb emlékeit a híres királyi palotában, az 1984 óta a Világörökség részét képező Alhambrában láthatjuk. Rövid városnézés Malagában, szállás a környéken (2 éj). (kb. 500 km)

6. nap: Egész napos pihenés, feltöltődés a tengerparton vagy fakultatív program: Látogatás a brit koronagyarmaton, Gibraltáron, ahonnan már csak karnyújtásnyira van Afrika (Európa Pont, Szent Mihály-barlang, Majmok sziklája, belváros). Útközben rövid pihenő Marbella luxus yacht-kikötőjében Porto Banusban (kb. EUR/fő).

7. nap: Andalúzia elegáns fővárosában, Sevillában megtekintjük a világ legnagyobb gótikus katedrálisát; továbbá az Alcazart, a korábbi királyi rezidenciát gyönyörű udvaraival és zöldellő kertjeivel; a Santa Cruz negyedet, a város műemlékekben leggazdagabb részét, amely több operának is színhelye volt és sokak szerint az ország legszebb bikaviadal arénát is. Szállás Cordoba környékén (1 éj). (kb. 350 km)

8. nap: Cordoba hófehér falú épületeivel Andalúzia gyöngyszeme, séta a sikátoros, mór hangulatú városban a La Mezquita (a világ egyik legnagyobb mecsetje, melyben 850 oszlop és egy keresztény templom is található) és az óváros megtekintése. A déli órákban tovább utazás az egykori királyi székhelyre Toledoba. Sétánk során a város érintetlen középkori hangulatába csöppenve, találkozunk az egykor világhírű helybeli kézművesség különböző hagyományos termékeivel. Szállás a spanyol fővárosban (2 éj). (kb. 420 km)

9. nap: Délelőtt buszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Madrid látnivalóival. A Las Ventas Bikaviadal aréna után a Santiago Bernabeu Stadionnál tartunk rövid fotószünetet, majd a Castellana Sugárúton a Modern üzleti negyedbe érkezünk, ahol az ország legmagasabb felhőkarcolóit kaphatjuk lencsevégre. A Felfedezések tere, a Cibeles tér és a Gran Via után a Habsburg- és a Bourbon-negyed látnivalóit tekintjük meg. A Cervantes emlékmű és a Királyi Palota mellett elhaladva az óváros gyönyörű szökőkútjai, szobrai és régi épületei között a Puerta del Solra sétálunk, ahol Madrid jelképét a Madroñot csemegéző Maci szobrát és a 0 km-t nézzük meg. Utána szabadidő vagy fakultatív programként látogatás Európa egyik leggazdagabb képtárában, a spanyol festészet legnagyobb gyűjteményét tartalmazó Prado képtárban. Délután szabadprogram vagy fakultatív program során ismerkedés a II. Fülöp által emeltetett El Escorial palotával, amit a világ nyolcadik csodájának tartanak. Este szabadprogram Madridban. (kb. 150 km)

10. nap: Utazás az Ebro partján fekvő Zaragozába, a híres zarándokhelyre. Rövid séta a középkori hangulatot árasztó óvárosban, látogatás a La Seo katedrális és az Oszlopos Madonna kegytemplomában. Továbbutazás a Barcelona környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 650 km)

11. nap: Továbbutazás a Francia Riviérára, séta a festői fekvésű miniállamba, Monacoba. Szállás Imperia környéken (1 éj). (kb. 750 km)
Repülővel utazóknak menetrend függvényében transzfer a barcelonai repülőtérre, hazautazás Budapestre.

12. nap: Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb.1100 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg