SORRENTÓI SZERENÁD: DÉL-ITÁLIA GAZDAGON

Időpont: 2023. július 9-15.
Részvételi díj: 239.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 48.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 65.000 Ft/fő
BBP: 4550 Ft/fő
Belépők: kb. 30 EUR/fő; fakultatív: 70 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a híres fánkot. Szállás Firenze környékén (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Utazás a Nápoly melletti Casertába, látogatás a Bourbon királyok egykori rezidenciájában. Megtekintjük Európa egyik legszebb királyi palotáját, a királyi apartmanokat, az udvari kápolnát, majd a kertet, mely szökőkútjaival, vízeséseivel, angol parkjával csodaszép együttest alkot. Szállás a környéken (4 éj). (kb. 450 km)

3. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás a Kék Szalag útvonalon a Salernoi-öbölbe. Útközben látogatás egy száraztészta kézműves gyárban és múzeumában, ahol megtekintjük, hogy milyen szeretettel és szenvedéllyel készül a híres olasz pasta. A világ egyik legszebb panorámájú útja az Amalfi-partszakasz. Mivel ez a vidék a tenger felől nézve is felejthetetlen, lesétálunk Positanoba, megismerve így a vidék talán leghíresebb nyaralóhelyét és innen hajóval utazunk tovább Amalfiba, a nagy múltú tengeri köztársaságba. A középkorban a mediterrán világ lelke volt ez a most apró, bájos üdülőhely, melynek hajdani nagyságát a mai napig érezhetjük. Lenyűgöző katedrálisa Szent András apostol ereklyéit őrzi, az Arsenale jelenléte pedig a valamikori 120 evezős gályák építéséről árulkodik. Szabadprogram a hangulatos tengerparton (ebéd és fürdési lehetőség), majd Ravelloba utazunk, a 350 méter magasan meghúzódó városkába, ahonnan páratlan a kilátás a tenger és a hegyek felé. A csodálatos Vila Rufolo és impozáns kertje komoly zenei fesztiválok színtere is (helyszínen fizetendő 60 €/fő).

4. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citromból készülő limoncellót és más finomságokat, szabadidő a kikötőben (helyszínen fizetendő 70 €/fő). (kb. 150 km)

5. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Látogatás a Vezúv kitörése által eltemetett Pompeiben, mely egykoron a Római Birodalom egyik virágzó városa volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antikváros mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk a város hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, a különleges freskók és falfestmények maradványait. Ezután borkóstolós ebédre várnak bennünket egy hangulatos családi borgazdaságban a Vezúv lankáin. Itt gyönyörű kilátással az öbölre, 11 hektár szőlő közepén, egy helyi előételekből, friss paradicsomos spagettiből és desszertből álló ebéd mellett megkóstoljuk a legendás Lacryma Christi (Krisztus könnye) bor változatait, miközben a gazda mesél a borok különlegességéről. Egy kis helyi pálinka után egy könnyebb gyalogtúrával feljutunk a Vezúv kráterének a peremére, 1200 méterre. Egyik oldalon a lábunk alatt a Nápolyi-öböl, másik oldalon a kráter gyomra. Misztikus érzés a világ egyik legveszélyesebb működő vulkánján sétálgatni (helyszínen fizetendő 75 €/fő). (kb. 100 km)

6.nap: Délelőtt városnézés az egyedi hangulatot árasztó Nápolyban: dóm, San Carlo Operaház, az Umberto Galéria látványos üvegkupolája, a királyi palota, a Plebiscito tér, a spanyol negyed sikátorai várnak ránk. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 500 km) 

7.nap: Hazaindulás, útközben megtekintjük a 16. században épült, mediterrán hangulatú Roncade kastélyt. Az épület és a kert megtekintése után tölgyfahordóban érlelt helyi borokat kóstolhatunk. Hazautazás Szlovénián át, megérkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

CapriCasertaPompeiPositanoRoncade kastély