SORRENTÓI EMLÉK

Capri, Vezúv és a Nápolyi-öböl
Időpont: 2024. június 26-július 1.
Részvételi díj: 210.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli + 1 ebéd
Félpanziós felár: 40.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Belépők: kb. 65 EUR/fő; fakultatív: 21 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid megálló Arezzóban, ahol ízelítőt kapunk a gyönyörű középkori város hangulatából. Szállás a környékén (1 éj). (kb. 900 km)

2. nap:Reggeli után útnak indulunk a meseszép Nápolyi-öböl felé, Nápolyba történő megérkezésünket követően elvegyülünk az óváros zegzugos sikátoraiban. Helyi vezetőnk érdekes információval gazdagodva megtekintjük a kikötőt, a Castel Nuovot, a dómot. Nézelődünk a város főutcáján, a Via Toledón, valamint megállót tartunk a Plebiscito téren, ahonnan beláthatjuk a Királyi Palotát és az Operaházat is. Van egy olyan mondás, miszerint Róma Olaszország szíve, Nápoly pedig a lelke. Ismerjük meg ezt a kaotikus, de hihetetlenül gyönyörű és autentikus olasz várost. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 450 km)

3. nap: Szabadprogram vagy egész napos kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citrom héjából készülő limoncellót és más finomságokat, majd visszaérkezve a kikötőbe rövid szabadidő (helyszínen fizetendő 70 EUR/fő).

4. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás helyi vezetővel: Először megismerkedünk Herculaneum ásatásaival, a Pompeinél apróbb városka szintén a Vezúv kitörése által pusztult el, viszont a kitörés más módon temette el, így máshogy is maradt fent. Mai napig látható elszenesedett ajtófélfák és használati tárgyak teszik különlegessé a sétánkat. Majd a Sorrentói-félsziget felé a Salernói-öböl partján autóbusszal és hajóval ismerjük meg a világ egyik legszebb tengerparti szakaszát, amely az UNESCO Világörökség része. Gyöngyszem városkái szinte oda vannak festve a megközelíthetetlen sziklafalakra, az út, mely összeköti őket, minden kanyarban új látvánnyal ajándékozza meg az erre járókat. A meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett haladva érkezünk Amalfiba. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit. Megtekintése után lehetőség lesz Amalfi tipikus ételeit megkóstolni vagy sétálni a hangulatos sikátorokban (helyszínen fizetendő 70 EUR/fő).

5. nap: Reggel elhagyjuk a Sorrentói-félszigetet és egy felejthetetlen Vezúv túrára indulunk, hogy megismerjük a pompei és herculaneumi „tettest”. 1000 méter magasságig buszunk visz, majd egy könnyebb gyalogtúrával feljutunk a Vezúv kráterének a peremére, 1200 méterre. Egyik oldalon a lábunk alatt a Nápolyi-öböl, másik oldalon a kráter gyomra. Misztikus érzés a világ egyik legveszélyesebb működő vulkánján sétálgatni. A vulkántúra egy a Vezúv lankáin található hangulatos családi borgazdaságban fejeződik be. Itt gyönyörű kilátással az öbölre, 11 hektár szőlő közepén, egy helyi előételekből és ínyencségekből (pasta, bruschetta, helyi készítésű olívaolaj, mozzarellagolyók, szalámik, sajtok) és desszertből álló ebéd mellett megkóstoljuk a legendás Lacryma Christi (Krisztus Könnye) bor változatait, miközben a gazda mesél a borok különlegességéről.  A kellemes program után utazás Chianciano Termébe, a szálláshelyre (1 éj). (kb. 400 km)

6.nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid pihentető séta Ferrara reneszánsz óvárosában, amely része az UNESCO Világörökségnek. Hazautazás technikai szünetekkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 900 km)

*Vezúv program csak előfoglalással lehetséges, 30 napon belül nem tudjuk garantálni.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg