BÉCS: SCHÖNBRUNN FELFEDEZÉSE

Időpont: 2022. július 9.
Részvételi díj:
- Győr, Mosonmagyaróvár: 9000,- Ft/fő
- Budapest, Tatabánya: 12.000,- Ft/fő
Belépők: a programban leírtak szerint
Biztosítás: 570,- Ft/fő
Felszállási helyek: Budapest, Győr, Mosonmagyaróvár, Tatabánya

A császárváros látnivalóit egy autóbuszos panoráma városnézés során ismerhetjük meg. Schönbrunnban, a császári család egykori nyári rezidenciáján, Európa egyik legszebb barokk kastélyában a császári uralkodás idején virágzott a tudomány és a kultúra. A komplexumban mindenki egyénileg tölti el a rendelkezésre álló időt érdeklődés szerint, programlehetőségek:

Kastélylátogatás: egy rövidebb (22 szoba) és egy hosszabb (40 szoba) útvonalon fedezhetjük fel a korhűen berendezett termeket: a belső tér rokokó stílusú, a falfelületek többnyire fehérek és 14 karátos aranylemezekkel díszítettek (Imperial Tour: 22 EUR; Grand Tour: 26 EUR)

Állatkert: a világ első szabadtéri állatkertje nemcsak Mária Teréziának és férjének nyújtott egzotikus élményt. A világ legrégebben működő állatkertje és már háromszor választották Európa legjobb

állatkertjévé. A világon először itt született emberi tartásban nevelt afrikai elefánt, itt fogant először természetesen úton panda bébi (ők az állatkert legnépszerűbb lakói). Több mint 500 állatfaj él itt modern és nagy területű kifutókon – a szibériai tigristől a vízilón át az orrszarvúig. Különleges látnivalók: az esőerdő-ház, a nagy dél-amerikai terület és az ORANG.erie, mely az orángutánok otthona. Az etetések szórakoztató programot jelentenek (24 EUR)

Pálmaház: a kontinens legnagyobb üvegháza, ahol mediterrán, trópusi és szubtrópusi növényeket csodálhatunk meg, többek között egy 23 m magas pálmát és a világ legnagyobb tavirózsáját (7 EUR)

Hintómúzeum: a világon az egyik legjelentősebb hintókat bemutató kiállítás. Idén különleges kiállítással emlékeznek a 300 éve született Mária Teréziára, a Habsburg család kiemelkedő uralkodónőjére (12 EUR)

Gloriette: a Diadalív finom, törékeny épülete a kastély mögötti magaslaton emelkedik, ahonnét élvezhetjük a szép kilátást kertre, kastélyra, városra (4,50 EUR)

Labirintus: hajdan a császári család sétálgatott a zegzugos sövények között, mára mindenki számára nyitva áll a labirintus bejárata. Ha gondosan végig járjuk az utakat, felfedezhetjük a tizenkét csillagjegy szimbólumait is. A 17. század végén kezdték el a kialakítását, majd a történelmi minta legteljesebb figyelembe-vételével alakították ki 1998 őszére a mai útvesztőt, amelynek területe 1715 m2 (4,50 EUR)

Kisvonat: megállók a látnivalókhoz közel, a kastélypark területén közlekedik (napijegy: 9 EUR)