SALZBURG, SASFÉSZEK ÉS A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉK

Időpont: 2024. szeptember 12-15.
Részvételi díj: 126.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 30.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Ausztria festői tájain át a lélegzetelállítóan szép Hallstattba. A Dachstein-hegységgel és a belső Salzkammerguttal együtt Hallstatt az UNESCO Világörökség része. Az idilli Hallstatt-tó mellett fekvő, mindössze 750 lakosú kisváros festői óvárosával elvarázsolja a világ minden tájáról ideérkező látogatókat. A csodálatos fekvésű St. Wolfgang szintén lenyűgöző: elbűvölő utcácskái, alpesi jellegű házai, a Schafberg hegycsúcsa és a Wolfgangsee látványa nagyszerű montázst alkot. Ausztria egyik legszebb útvonalán, a Postalm panorámaúton érkezünk a Salzburg környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Reggeli után felkeressük a vízijátékairól is híres Hellbrunni kastélyt és kertjét. Salzburg leghíresebb szülötte, Wolfgang Amadeus Mozart emlékeit kutatva városnézésre indulunk a barokk óvárosban: Mozart tér, dóm, Hercegségi palota, Mozart szülőháza, Salzach part, Mirabell kastély és parkja,  Ünnepi Játékok Házai, Szent Péter-apátság és végül a fellegvár. A világhírű zeneszerző és zenéje ma is jelen van a városban, emlékét számos fesztivál és koncert őrzi. Salzburg „A muzsika hangja” című híres musical forgatási helyszínéül is szolgált, városnéző sétánk során a film főbb helyszíneit is felkeressük. (kb. 100 km)

3. nap: Délelőtt Németországba, a csodálatos Berchtesgaden-Königssee (Király-tó) vidékére indulunk. Felkeressük Hitler egykori „sasfészkét” a Kehlstein csúcson, ahová speciális hegyi buszokkal, majd a Hitler készíttette arany lifttel lehet feljutni. A történelmi kilátóhely lenyűgöző panorámával várja az ide látogatókat. Következő állomásunk a varázslatos, smaragdzöld Königssee, ahol a vízben tükröződő égbolt és a hatalmas hegyek együtt mesés látványt nyújtanak. Hajókázás a norvég fjordokra emlékeztető tavon. Visszaérkezve Ausztriába séta a Gollingi vízeséshez. (kb. 100 km)

4. nap: Utazás St. Johann im Pongauba, ahol megtekintjük a város jelképévé vált dómot.  Majd Európa egyik leghíresebb és leglátványosabb autóútján, a Grossglockner úton haladva gyönyörködünk a hegycsúcsok és gleccserek látványában. A panorámaútról letérve séta a festői fekvésű Heiligenblutban, melynek templomtornya Ausztria egyik jelképe. Hazaindulás késő délután, útközben rövid pihenő a Wörthi-tó partján, hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 800 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

HallstattBerchtesgaden - SasfészekKönigsseeHellbrunnSalzburg