SALZBURG ÉS A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉK

Időpont: 2022. október 12-16.
Részvételi díj: 149.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 28.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 43.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 115 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás St. Gilgenbe, a Wolfgangsee partján fekvő csodás kis városba. Séta a hangulatos belvárosban, majd áthajózunk a festői fekvésű St. Wolfgangba. Elbűvölő utcácskái, alpesi jellegű házai, a Schafberg hegycsúcsa és a Wolfgangsee látványa nagyszerű montázst alkot. Szállás Salzburg környékén (4 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Reggeli után látogatást teszünk a híres Hellbrunni vízi-kastélyban és kertjében, majd Salzburg leghíresebb szülötte, Wolfgang Amadeus Mozart emlékeit kutatva egész napos városnézésre indulunk a barokk óvárosban: Mozart tér, dóm, Hercegségi palota, Mozart szülőháza, Salzach part, Mirabell kastély és parkja,  Ünnepi Játékok Házai, Szent Péter-apátság és végül a fellegvár. A világhírű zeneszerző és zenéje ma is jelen van a városban, emlékét számos fesztivál és koncert őrzi. Salzburg „A muzsika hangja” című híres musical forgatási helyszínéül is szolgált, városnéző sétánk során a film főbb helyszíneit is felkeressük.

3. nap: A világ legrégebbi sóbányája Hallein mellett található. Felfedezéséhez fehér védőruhába öltözünk, majd szakavatott vezető segítségével kis bányavasúton közlekedve végigjárjuk a tárnákat, eredeti facsúszdán csúszunk le a bányába, tutajozunk a szépséges földalatti bányatavon. Következő állomásunk a varázslatos, smaragdzöld Königssee, ahol a vízben tükröződő égbolt és a hatalmas hegyek együtt mesés látványt nyújtanak. Hajókázás a tavon, közben a Szent Bertalan-félszigeten megtekintjük a különlegesen szép hagymakupolás templomot és rövid sétát teszünk az Obersee kikötőnél. (kb. 100 km)

4. nap: Reggelit követően kirándulás a kristálytiszta vizű Zelli-tó és Zell am See környékére. Sétahajózás a tavon, ahol a páratlan szépségű Hohe Tauern régió természeti csodái tárulnak elénk. Útban a Gletscherwelt felé Uttendorfban megtekintjük az eredeti kelta falvak mintájára épített kis falut. A Weissee fölött magasodó gleccservilágot kabinos felvonóval érjük el, innen csodálatos panoráma nyílik a gleccserek világára. (kb. 330 km)

5. nap: Utolsó napunkon búcsút intve Salzburgnak először megcsodáljuk a Gollingi-vízesést. Ezt követően a salzkammerguti tóvidék egyik legszebb tavát a Traunsee-t és legnagyobb városát Gmundent látogatjuk meg. A hangulatos város a monarchia idején kedvelt nyaralóhely volt, kellemes sétát teszünk a tó és az Ort kastély körül. Hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 500 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

GmundenKönigsseeHellbrunnSalzburgSt. WolfgangZell am See