ROMANTIKUS NÉMETORSZÁG: A FEKETE-ERDŐ ÉS A RAJNA VÖLGYE

Időpont: 2023. augusztus 9-13.
Részvételi díj: 213.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 85.000 Ft/fő
BBP: 3250 Ft/fő
Belépők: kb. 66 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Németországba. Látogatás a Duna-partján fekvő Ulm városában, melynek jelképe a több mint 500 éven át épült gótikus, 161,5 m magas toronnyal büszkélkedő dóm. Séta a reneszánsz városháza, a főtér, a történelmi óváros különlegesen szép házai és a Duna-parti halásznegyed mentén. Szállás Tübingen környékén (1 éj). (kb. 900 km)

2. nap: A Neckar menti Tübingennel ismerkedünk, az 1477-ben alapított egyetemmel bíró település látnivalói: városháza, Schloss, piactér, Szent György-templom és a Hölderlinturm várnak ránk. Hohenzollern vára a Reichberg 885 méter magas csúcsán emelkedik, lenyűgöző környezetben, ahol a porosz uralkodóház ősi várkastélyát és annak termeit tekintjük meg. A Fekete-erdőben található Triberg-vízesés a maga 163 méteres szintkülönbségével Németország egyik legnagyobb és legismertebb vízesése. Freiburg óvárosának festői utcáin barangolunk: régi kereskedőház, katedrális, városháza, Szent Márton-templom. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 170 km)

3. nap: A világhírű Klinika tévésorozat nyomdokain haladva Glottertalban, a kórház épületénél tartunk fotószünetet, majd sétálunk a filmből ismert Titi-tó mentén, végül meglátogatjuk „Brinkmann professzor házát”, a Hüslit. Délután Speyerbe érkezünk, ahol a román stílusú, 6 tornyos dómot tekintjük meg. Az ősi egyetemi város, Heidelberg csodás panorámával tárul elénk: főtér, Szentlélek templom majd a régi hídon átsétálva a hegyoldalon magasodó vár tekint ránk. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 300 km)

4. nap: Wormsban a közel 1000 éves Szent Péter-dómot, Mainzban a királyi koronázásoknak is otthont adó székesegyházat látogatjuk meg.  Felejthetetlen élményt jelent a Bingenből induló kirándulásunk, a Rajna-menti hajóút, melyet várak, kastélyok, kolostorok, szőlőültetvények, sziklaszirtek – köztük a híres Loreley szikla – montázsa alkot. St. Goarba érkezve a vár képe köszönti az utasokat. Napunk zárásaként a Rajna kanyarulatában fekvő Boppardban a belvárost és Ferenc pápa által kitüntetett templomot tekintjük meg. (kb. 360 km)

5. nap: A Világörökséghez tartozó Rothenburg ob der Tauber meseszerű épületei varázsolják el a városba érkezőket, 33 bástyával és toronnyal övezett óvárosa lenyűgöző. Felkeressük a régi piacteret, az árkádos városházát, a gótikus Szent Jakab-templomot és a Karácsonyi Múzeumot. Élményekkel gazdagon indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg