ROMANTIKUS NÉMETORSZÁG: A FEKETE-ERDŐ ÉS A RAJNA VÖLGYE

Időpont: 2021. július 14-18.
Részvételi díj: 157.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 36.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 54.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 75 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel Németországba. Látogatás a Dunapartján fekvő Ulm városában, melynek jelképe a több mint 500 éven át épült gótikus, 161,5 méter magas toronnyal büszkélkedő dóm. Belvárosi séta a reneszánsz városháza, a főtér, a történelmi óváros különlegesen szép házai és a Duna-parti halásznegyed mentén. Szállás Tübingen környékén (1 éj). (kb. 900 km)

2. nap: Reggeli után a Neckar menti Tübingennel ismerkedünk. A település igazi gyöngyszem: városháza, piactér, kastély, Szent György-templom és a Hölderlinturm várnak ránk. Hohenzollern vára a Reichberg 885 méter magas csúcsán emelkedik, lenyűgöző környezetben, ahol a porosz uralkodóház ősi várkastélyát és annak termeit fel (előre foglalás szükséges). A Fekete-erdőben található Triberg-vízesés a maga 163 méteres szintkülönbségével Németország egyik legnagyobb és legismertebb vízesése. Freiburg óvárosának festői utcáin barangolunk: régi kereskedőház, katedrális, városháza, Szent Márton-templom. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 170 km)

3. nap: A világhírű Klinika tévésorozat nyomdokain haladva Glottertalban tartunk fotószünetet a kórházépületnél, sétálunk a filmből ismert Titi-tó mentén, majd meglátogatjuk „Brinkmann professzor házát”, a Hüslit. Délután Speyerbe érkezünk, ahol a román stílusú, 6 tornyú dómot tekintjük meg. Továbbutazva az ősi egyetemi város, Heidelberg csodás panorámája tárul elénk. Sétánk során ismerkedünk nevezetességeivel: főtér, Szentlélek- templom, majd a régi hídon átsétálva a hegyoldalon magasodó vár tekint ránk. Szállás elfoglalása (2 éj). (kb. 350 km)

4. nap: Wormsban a közel 1000 éves Szent Péter-dómot látogatjuk meg, Mainzban a királyi koronázásoknak is otthont adó székesegyházat. Felejthetetlen élményt jelent a Bingenből induló kirándulásunk, a Rajna-menti hajóút, melyet várak, kastélyok, kolostorok, borvidékek, sziklaszirtek – köztük a híres Loreley– montázsa alkot. Sankt Goarba érkezve a vár képe köszönti az utasokat. Napunk zárásaként a Rajna kanyarulatában fekvő Boppardban a belvárost és Ferenc pápa által kitüntetett templomot tekintjük meg. Visszautazás a szálláshelyre. (kb. 360 km)

5. nap: A Világörökséghez tartozó Rothenburg ob der Tauber meseszerű épületei elvarázsolják az ide látogatót. Óvárosa 33 bástyával és toronnyal rendelkezik. Felkeressük a régi piacteret, az árkádos városházát, a gótikus Szent Jakab-templomot és a Karácsonyi Múzeumot. Élményekkel gazdagon indulunk haza, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 900 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Hohenzollern