A NAPFÉNYES ITÁLIA KINCSEI: RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Időpont: 2021. október 24-29.
Részvételi díj: 123.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 26.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000,- Ft/fő
BBP: 3.420,- Ft/fő
Belépők: kb. 65 EUR/fő
Vatikán (előre fizetendő): 16.000,- Ft/fő
Colosseum (előre fizetendő): 12.500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át Olaszországba. Rövid városnéző séta Bolognában, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriás harangtoronyok emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. Szállás a környékén (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Utazás az etruszk alapítású Orvietóba, felvonóval érkezünk a tipikus „zebracsíkos” román kori dómhoz. A Michelangelo által is figyelmesen tanulmányozott Brizio kápolna világhírű freskóinak és a „bolsenai csoda” misekendőjét őrző oltár megtekintése után séta a hangulatos városkában. Továbbutazva az olasz főváros felé, az Appenninek lejtőin, csodás környezetben találjuk Tivolit, amely már a császárok idején is népszerű volt, itt építették fel a nyári rezidenciákat. A Villa d’Este festői reneszánsz palotája és szökőkutakkal ékesített parkja a Világörökség része. Az esti órákban érkezés a Róma környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Reggeli után utazás Rómába, helyi idegenvezetővel, gyalogosan és metróval fedezzük fel az „örök város” kincseit: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Colosseum (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni), Forum Romanum, Capitolium, II. Viktor Emánuel-emlékmű és a Piazza Venezia. Késő délután séta a belvárosban: Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső. (kb. 100 km)

4. nap: Délelőtt látogatás Vatikánvárosban (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni), ahol helyi idegenvezetővel nézzük meg a Vatikáni Múzeum ókori emlékeit, a térképek galériáját, a Raffaelo freskókkal díszített pápai szobákat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután szabadprogram Rómában: egyénileg felmehetünk a bazilika kupolájába, ahonnan a város páratlan panorámájában gyönyörködhetünk vagy megnézhetjük a pápák egykori menedékhelyeként is szolgáló Angyalvárat. (kb. 100 km)

5. nap: Reggeli után indulás Assisibe. A város hangulatos utcáit, tereit végigjárva felfedezhetjük a középkort: Minerva temploma, Szent Klára-templom. A Szent Ferencsírtemplomban Giotto csodálatos freskói mutatják be a szent életét. Következő állomásunk az etruszkok által alapított ókori Perugia. Az olasz csoki fellegváraként is emlegetett tartományi székhely legérdekesebb látnivalója a gótikus Palazzo dei Priori, az egyik legszebb reneszánsz díszkút, az etruszk városkapu és a Rocca Paolina erődítmény. A történelmi látnivalók megtekintése mellett az édesszájúak is kielégíthetik kíváncsiságukat, szabadidő keretében vásárlásra is lesz lehetőség. A Trasimeno-tó érintésével érkezünk a Firenze környéki szállásunkra (1 éj). (kb. 400 km)

6. nap: Reggeli után az Appennineken és a Pó-síkságon átkelve rövid pihenőkkel utazunk haza. (kb. 900 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

TivoliRómaRómaVatikánBologna