RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Időpont: 2022. október 27-31.
Részvételi díj: 127.800,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 24.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 35.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 85 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Rövid városnéző séta Bolognában, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriás harangtoronyok emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után utazás Rómába, érkezés az örök városba a kora délutáni órákban. Programunkat Róma történelmi belvárosában kezdjük: Colosseum, Forum Romanum és a világ egyik leghíresebb és legszebb szökőkútjába, a Trevi-kútba dobhatunk pénzt. Római ismerkedésünket Európa leghosszabb és legszélesebb lépcsőjénél, a rómaiak egyik kedvenc találka helyén fejezzük be. Szállás a környéken (2 éj).

3. nap: Egész napos program helyi idegenvezetővel: délelőtt látogatás Vatikánvárosban, ahol megnézzük a Vatikáni Múzeum ókori emlékeit, a térképek galériáját, a Raffaelo freskókkal díszített pápai szobákat, a Sixtus-kápolnát és a Szent Péter-bazilikát. Délután folytatjuk a város kincseinek a felfedezését: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával. (kb. 100 km)

4. nap: Reggelit követően szabadprogram Rómában vagy közösen megtekintjük az egyik legjobban megmaradt ókori római műemléket, a Pantheont és elsétálunk Róma egyik legszebb és legnépszerűbb terére. A Piazza Navona hangulatos terén több szökőkút, templom és egyéb műemlék megcsodálható. Rómát elhagyva Orvietóba utazunk, felvonóval érkezünk a tipikus „zebracsíkos” román kori dómhoz. A Michelangelo által is figyelmesen tanulmányozott Brizio kápolna világhírű freskóinak és a „bolsenai csoda” misekendőjét őrző oltár megtekintése után séta a hangulatos városkában. Késő este érkezés a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 300 km)

5. nap: Hazautazás, útközben séta Padovában, ahol megtekintjük a Szent Antal-bazilikát, a híres kerengőt és sétálunk az érdekes alakú Piazza delle Erbe téren. Érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

BolognaRómaRómaRómaVatikánRómaOrvietoPadova