RÓMA, AZ ÖRÖK VÁROS

Időpont: 2024. november 2-6.
Részvételi díj: 187.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 42.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 60.000 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 40 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Padovában megtekintjük a Szent Antal-bazilikát, a híres kerengőt és sétálunk az érdekes alakú Piazza delle Erbe téren. Szállás Ferrarában, este fakultatív séta a városban (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Utazás Orvietóba, felvonóval és helyi kisbuszokkkal érkezünk a tipikus „zebracsíkos” román kori dómhoz. A Michelangelo által is figyelmesen tanulmányozott Brizio-kápolna világhírű freskóinak és a „Bolsenai csoda” misekendőjének megtekintése után séta a hegytetőre épült városban, melynek másik híres látnivalója a különleges Szent Patrik-kút. Továbbutazás, késő este érkezés a Róma környéki szálláshelyre (2 éj). (kb.450 km)

3. nap: Helyi idegenvezetővel ismerkedünk az olasz főváros, Róma értékeivel: programunkat a Palatinus-dombon kezdjük, ahol a Colosseum és a Forum Romanum csodálatosan tárul elénk. Folytatjuk a város kincseinek a felfedezését: San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Szent Pál-bazilika, majd a Vatikánvárosban a világ egyik legikonikusabb és legjelentősebb keresztény helyének a Szent Péter-bazilikának a megtekintésével zárjuk napunkat. (kb. 100 km)

4. nap: Folytatjuk Róma felfedezését: megtekintjük az egyik legjobban megmaradt ókori római műemléket, a Pantheont és elsétálunk Róma egyik legszebb és legnépszerűbb terére. A Piazza Navona hangulata rabul ejtő, több szökőkút, templom és egyéb műemlék övezi a város egyik legnépszerűbb találkozási helyét. A világ egyik leghíresebb és legszebb szökőkútja, a Trevi-kút; a mondás szerint, aki a Trevi-kútba pénzt dob, biztos, hogy visszatér – a lehetőséget biztosítjuk…. Európa leghosszabb és legszélesebb lépcsője, a rómaiak egy másik kedvenc találka helye, a Spanyol lépcső. Késő délután Rómát elhagyva a Firenze környéki szállásra utazunk (1 éj). (kb. 300 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid városnéző séta Bolognában, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriás harangtoronyok emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. Hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

BolognaRómaRómaRómaVatikánRómaOrvietoPadova