RÓMA "A KÖTELEZŐKÖN TÚL..."

Időpont: 2024. június 4—9.
Részvételi díj: 218.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 55.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Belépők: kb. 110 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Padovában megtekintjük a Szent Antal-bazilikát, a híres kerengőt és sétálunk az érdekes alakú Piazza delle Erbe téren. Szállás Ferrarában, este fakultatív séta a városban. (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Utazás az olasz fővárosba, Róma szecessziós negyede, a Quartiere Coppedè. A bizarr nevű épületek között sétálva valóságos mesevilágba csöppen az utazó: Pókpalota, Békaforrás, Tündérház. Különös szépségének köszönhetően a Quartiere Coppedè számos film díszletéül szolgált és szórakoztató módja annak, hogy elhagyjuk Róma kitaposott ösvényeit. Szállás Róma környékén (3 éj). (kb. 300 km)

3. nap: Az örök város vonzereje és ragyogása tagadhatatlan, viszont a környékén is érdekes, izgalmas látnivalókat találunk. Ma elhagyjuk Rómát és egész napos kirándulást teszünk, hogy felfedezzük a környék kincseit. Az Appenninek lejtőin, csodás környezetben található Tivoli, amely már a császárok idején is népszerű volt, itt építették fel a nyári rezidenciákat. A Villa d’Este festői reneszánsz palotája és szökőkutakkal ékesített parkja a Világörökség része. Castelli Romani környéke évszázadok óta kedvelt volt a római arisztokraták között, így megcsodálhatjuk kisebb-nagyobb villáikat, váraikat. Ellátogatunk Frascatiba, a híres bortermelő helyre, ahol helyi bort kóstolunk egy borospincében. Az Albanói-tó (Lago di Albano) partján festői környezetben fekvő Castel Gandolfo hosszú ideig a pápák nyári rezidenciájaként szolgált és egyes részei ma is a Vatikán birtokában vannak. A városban számos látnivaló található, többek között a barokk stílusú Chiesa di San Tommaso di Villanova templom, a Piazza della Libertà tér és a régi római út (Via Sacra). Látogatási lehetőség a pápák nyári rezidenciáján, ahol bemutatásra kerül a pápaság ötszáz éve az arcképeken, az öltözeteken és a pápák ereklyéin keresztül, II. Gyulától Ferenc pápáig (jelentkezéskor kérjük jelezni). (kb. 150 km)

4. nap: Róma a’ la carte egyénileg vagy haladóknak: Reggeli után belvárosi sétára indulunk. Kívülről megnézzük a Palazzo Farnese és a Palazzo Spada épületeit, majd elvegyülünk a tradicionális Campo dei Fiori piac forgatagában. A hangulatos kis tér színes házak között bújik meg, ahol piacnapon szinte minden kapható: virágoktól a fűszereken át a mindennapi élelmiszerekig. Délután a Gianicolo dombról megcsodáljuk Róma egyik legszebb panorámáját, majd sétálunk a rendkívül hangulatos és vidám Trastevere negyedben. A színes házak, keskeny utcák, macskaköves terek, hangulatos éttermek rabul ejtik a látogatót.

5. nap: Reggeli után -Terni érintésével- Szent Ferenc bájos városába, Assisibe utazunk. A festői umbriai táj varázsa és a Világörökség részét képező óváros felejthetetlen élményt nyújt. Napunkat San Marinoban, a világ legrégebbi köztársaságában zárjuk, mely rengeteg középkori emlékkel, látnivalóval rendelkezik. A Monte Titano-ról csodálatos látvány tárul az Adriai-tengerre és Toscanara, az egymás után sorakozó üzletek pedig italkóstolókkal és vásárlási lehetőséggel várnak minket. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 350 km)

6. nap: Hazautazás, útközben rövid városnézés Ravennában, a mozaikok városában, ahol a Római Birodalom utolsó uralkodója, Galla Placidia császárnő síremlékénél és a San Vitale templomban megcsodálhatjuk a lenyűgöző műalkotásokat, de sétánk során érintjük a hangulatos főteret a Velencei Palotával, Dante síremlékét és a dóm, illetve az érseki palota környékét is. Hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 900 km)

*Castel Gandolfo-i pápai nyári rezidencia és Tivoliban a Villa d'Este látogatását már jelentkezéskor foglalni kell (korlátozott létszám)!

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

RómaRómaRómaRómaAssisiAssisiSan MarinoTivoli