PROVENCE FESTŐI TÁJAIN

Időpont: 2021. június 22-27.
Részvételi díj: 161.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 42.500,- Ft/fő
Egyágyas felár: 50.000,- Ft/fő
BBP: 3.420,- Ft/fő
Belépők: kb. 40 EUR/fő
Sénanque (előre fizetendő): 4000,- Ft/fő
Hercegi Palota (előre fizetendő): 10.000,- Ft/fő
Pápai paloták (előre fizetendő): 8000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, folyamatos utazás rövid pihenőkkel az olasz –francia határhoz közeli szálláshelyünkre (1 éj). (kb. 1300 km)

2. nap: Korai reggelit követően utazás Provence szívébe, a szökőkutak, paloták és a mediterrán életérzés legendás városába Aix-en-Provence-ba. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretén belül ismerkedünk meg Paul Cézanne városával és Jó René király legendájával. Délután Marseille-ben ismerkedünk meg a híres kikötő és környékének látnivalóival, majd gyönyörködünk a lenyűgöző panorámában a Notre Dame bazilika teraszáról. Ha Provence-ban járunk, akkor a Marseille-i szappant sem lehet kihagyni: egy kedves kis múzeumban megismerhetjük a híres szappan történetét, gyártási hagyományait és a látogatás végén mi magunk is kipróbálhatjuk a szappankészítést. Szállás Marseille környékén (3 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Utazás Avignonba, ismerkedés a Világörökség védettségét élvező falakkal körülvett óvárossal, középkori pápai palotával (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni) és az ismert francia dalban megénekelt Saint Benezet híddal. Rövid utazást követően a Sénanque-i apátságban teszünk látogatást (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni), amely Franciaország egyik legszebb román kori cisztercita kolostora. A közelben található Gordes, Franciaország egyik legszebb települése, mely teljesen megőrizte eredeti középkori formáját. Marc Chagall, Victor Vasarely is szívesen időzött és alkotott itt, nem véletlenül ez a párizsi elit egyik kedvenc nyaralóhelye. Reneszánsz várához a kőből épült falu szűk utcáin jutunk fel. (kb. 300 km)

4. nap: Délelőtt kirándulás a Rhone folyó híres, háromemeletes, vízvezetéknek épített völgyhídjához, a Pont du Gard-hoz, amely a római építészet egyik világhírű alkotása. Ezt követően Arles városában ismerkedünk meg a római kori emlékekkel, köztük a híres amfiteátrummal, majd Van Gogh egyik legismertebb festményén szereplő kávéház teraszán élvezhetjük a város egyedi hangulatát. Továbbutazunk Camarque mesés vidékére, ahol egy madárrezervátumban a flamingókat figyelhetjük meg. Hajóra szállunk és a Rhone folyón hajózva (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni) a Földközi tengert elérve Saintes-Maries-de-la-Merig utazunk. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (kb. 350 km)

5. nap: Reggeli után látványos útvonalon utazás a festői Francia Riviérára. Elsőként Nizzába érkezünk, séta az olaszos hangulatú Massena téren és az Angol sétányon. Az impozáns, csodálatos sziklafal tetején található falu, Eze úgy uralja a tengert, mint egy sasfészek. A parányi településen megcsodálhatjuk a szűk sikátorokat, a régi kőépületeket és az elragadó tengeri panorámát. A híres miniállamban, Monacoban városnézés a Hercegi Palota megtekintésével (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni), séta a Casino környékén, majd autóbuszunkkal a Monte Carlo-i F1 pálya egy rövid szakaszán haladunk. Szállás Imperia környékén (1 éj). (kb. 300 km)

6. nap: Reggelit követően hazautazás, rövid pihenőkkel. Érkezés a késő éjszakai órákban. (kb. 1200 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg