PORTUGÁLIA GAZDAGON

Portugália egy csodálatos ország és tele van lenyűgöző természeti szépségekkel és kulturális értékekkel. Számos UNESCO világörökségi helyszínnel rendelkezik, ebből nyolcat fel is keresünk. Érdemes úti célul választani a természeti és kulturális értékei mellett a gasztronómiája és híres borvidékei miatt is. A programot gazdagítjuk egy spanyolországi UNESCO helyszínnel is, Santiago de Compostela varázslatos városa egy nagyra becsült zarándokhely is.
Időpont: 2024. október 16-23.
Részvételi díj: 485.000 Ft/fő
Reptéri illeték: 30.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
6 vacsora: 82.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 150.000 Ft/fő
BBP: 5840,- Ft/fő
Belépők: kb. 150 EUR/fő + fakultatív 30 EUR/fő
Santiago de Compostela: 14.000,- Ft/fő
Fado est vacsorával: 20.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

1. nap: Elutazás a bécsi repülőtérre, majd egyéni chek-in-t követően a TAP légitársaság közvetlen járatával utazás Lisszabonba. Megérkezés a délutáni órákban, este szabadprogram a nyüzsgő belvárosban. Vacsora a helyi ízek és italok megismerésére egy hangulatos Fado-étteremben kellemes fado zene kíséretében (3 éj Lisszabonban).

2. nap: Egész napos városnézés Lisszabonban. Túránk a város nyugati részében, a Belém negyedben kezdődik: Belém-torony, Felfedezések emlékműve, Jeromosok kolostora Vasco de Gama síremlékével. A városközpont felé haladva láthatjuk a Tejo folyó felett átívelő, 2278 méter hosszú Április 25. hidat. A Rossio téren kiszállunk a buszból, felsétálunk a Sé de Lisboa-katedrálishoz és megnézzük a Szent Antal-templomot. A nap méltó zárásaként az Alfama városrész keskeny sikátoraiban sétálunk és megtekintjük a Portugáliában egyedülálló Nemzeti Csempe Múzeumot. Ahol az Azulejo és ezeknek a dekoratív burkolólapoknak lenyűgöző gyűjteménye található, kiemelkedő példákkal a 15. századtól a mai napig.

3. nap: Kirándulás az elvarázsolt kastélyok városába. Sintra méltán volt a portugál királyok nyári lakhelye, a hegytetőn elhelyezkedő Pena Palotát találóan „portugál Neuschwansteinként” szokták emlegetni. Majd egy varázslatos birtokot keresünk fel, melyben egymás után sorakoznak a tavak, szökőkutak, faragott kőpadok, különleges növények, az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült. A Quinta Regaleira a világ legtitokzatosabb helyének is tartják, mert misztikus atmoszférával rendelkezik. Továbbutazás a szárazföld legnyugatibb pontjához – Cabo da Roca egy festői sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött, minden irányba lélegzetelállító kilátással és rajta egy világítótoronnyal, mely valóságos zarándokhellyé vált az idők folyamán. A napot Cascaisban fejezzük be, amely Sintrához hasonlóan királyi rezidencia volt és ma is a felső tízezer nyaralóhelye. A gyönyörű természeti környezet és az óceánpart is emeli a városka szépségét, látogatásunk során megtekintjük a parti sziklákban kialakult hasadékot, a Pokol száját (Boca do Inferno).

4. nap: Tartalmas napunk első állomása a műemlékké nyilvánított város, Óbidos, mely a 12. századig mór fennhatóság alatt állt. A romantikus települést körbeölelő várfalak közötti barangolást követően Nazaréba érkezünk, melyet a legszebb halászfaluként emlegetnek a leírások. Utánozhatatlan atmoszféra, élő hagyományok és folytonos pezsgés jellemzi az előkelő üdülőhelyet, ahol egy kis szabadidőt biztosítunk, hogy mindezt megtapasztaljuk. Majd Batalha következik, itt látható Európa egyik legnagyobb gótikus temploma, az UNESCO védettsége alá tartozó Győzelmes Szűz Mária-kolostor. A nap zárásaként Fátimába érkezünk, ahol megtekintjük a katedrálist, a Jelenések-kápolnát és a berlini fal emlékhelyét. A lenyűgöző hangulatú kegyhely főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter-tér. Késő esti megérkezés Portóba, szállás (3 éj).

5. nap: Ismerkedés Portóval, az ország második legnagyobb városával, amelynek történelmi központja a Világörökség része. Felfedezőutunkat az óvárosban kezdjük (Szent Ferenc-templom, régi tőzsdepalota), majd a város legmagasabb pontján álló Sé do Porto-katedrálist tekintjük meg, környékén csupa érdekes történelmi látnivalóval. Sétánkat követően a borkóstoló negyedet (Vila Nova de Gaia) keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megízlelni a híres portóit. Ezután Aveiróba utazunk – a tengerparti települést gyakran emlegetik Portugália Velencéjeként, de Amszterdam néhány vonását is felfedezhetjük hajókázás közben e bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisvárosban.

6. nap: Szabadprogram Portóban vagy fakultatív kirándulás a világhírű Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb kegyhelyére, a híres El Camino zarándokút végállomására. A város legszebb épülete a Szent Jakab-katedrális, ahol az apostol földi maradványait őrzik. A római kor óta létező várost 1985-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Szabadidő vagy ebédelési lehetőség a hangulatos, macskaköves kis utcákon. (minimum 15 fő)

7. nap: Első állomásunk Coimbra ősi egyetemi városa. Felkeressük az Európa leggazdagabb és legszebb bibliotékái közé sorolt könyvtárat, majd a Szent Mihály-kápolnát, majd közös séta a Szent Kereszt templomhoz. Tomarba továbbutazva felfedezzük a Világörökségi listára is felkerült Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát. Szállás Lisszabonban (1 éj).

8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre (reggeli hideg úti csomag), utazás közvetlen repülő járattal Bécsbe. Megérkezés a késő délutáni órákban, hazautazás.

 

A program a menetrend függvényében változhat

A meghirdetett részvételi díj minimális utaslétszám (20 fő) esetén érvényes. Amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimumot, abban az esetben csak létszám felár ellenében tudjuk a programot megtartani.

A fakultatív programok minimális létszáma (15 fő).

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BatalhaCabo da RocaCoimbraFatimaLisszabon, Belém toronyLisszabon, Felfedezések emlékműveLisszabonLisszabon, Jeromos kolostorPortoPorto