PORTUGÁLIA GAZDAGON

Időpont: 2022. augusztus 6-13.
Részvételi díj: 350.000,- Ft/fő
Reptéri illeték: 25.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár (itallal): 60.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 105.000,- Ft/fő
BBP: 4560,- Ft/fő
Belépők: kb. 120 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

1. nap: Utazás közvetlen járattal Lisszabonba. Megérkezés a délutáni órákban, este szabad program a nyüzsgő belvárosban. Vacsora egy hangulatos Fado-étteremben egy kellemes fado zene kíséretében. (3 éj belvárosi szállodában)

2. nap: Egész napos városnézés Lisszabonban. Túránk a város nyugati részében, a Belém negyedben kezdődik: Belém-torony, Felfedezések emlékműve, Jeromosok kolostora Vasco de Gama síremlékével. A városközpont felé haladva láthatjuk a Tejo folyó felett átívelő, 2278 méter hosszú Április 25. hidat. A Rossio téren kiszállunk a buszból, felsétálunk a Sé de Lisboa-katedrálishoz és megnézzük a Szent Antal-templomot. A nap méltó zárásaként az Alfama városrész keskeny sikátoraiban sétálunk és megtekintjük a Portugáliában egyedülálló Nemzeti Csempe Múzeumot. Ahol az Azulejo és ezeknek a dekoratív burkolólapoknak egy rendkívül lenyűgöző gyűjteménye van, kiemelkedő példákkal a 15. századtól a mai napig.

3. nap: Kirándulás az elvarázsolt kastélyok városába. Sintra méltán volt a portugál királyok nyári lakhelye, a hegytetőn elhelyezkedő Pena Palotát találóan „portugál Neuschwansteinként” szokták emlegetni. Majd egy varázslatos birtokot keresünk fel, melyben egymás után sorakoznak a tavak, szökőkutak, faragott kőpadok, különleges növények, az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült. A Quinta Regaleira a világ legtitokzatosabb helyének is tartják, mert misztikus atmoszférával rendelkezik. Továbbutazás a szárazföld legnyugatibb pontjához – Cabo da Roca egy festői sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött, minden irányba lélegzetelállító kilátással és rajta egy világítótoronnyal, mely valóságos zarándokhellyé vált az idők folyamán. A napot Cascaisban fejezzük be, amely Sintrához hasonlóan királyi rezidencia volt és ma is a felső tízezer nyaralóhelye. A gyönyörű természeti környezet és az óceánpart is emeli a városka szépségét, látogatásunk során megtekintjük a parti sziklákban kialakult hasadékot, a Pokol száját (Boca do Inferno).

4. nap: Tartalmas napunk első állomása a műemlékké nyilvánított város, Óbidos, mely a 12. századig mór fennhatóság alatt állt. A romantikus települést körbeölelő várfalak közötti barangolást követően Nazaréba érkezünk, melyet a legszebb halászfaluként emlegetnek a leírások. Utánozhatatlan atmoszféra, élő hagyományok és folytonos pezsgés jellemzi az előkelő üdülőhelyet, ahol egy kis szabadidőt biztosítunk, hogy mindezt megtapasztaljuk. Majd Batalha következik, itt látható Európa egyik legnagyobb gótikus temploma, az UNESCO védettsége alá tartozó Győzelmes Szűz Mária-kolostor. A nap zárásaként Fátimába érkezünk, ahol megtekintjük a katedrálist, a Jelenések-kápolnát és a berlini fal emlékhelyét. A lenyűgöző hangulatú kegyhely főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter tér. Késő esti megérkezés Portóba. (3 éj).

5. nap: Ismerkedés Portóval, az ország második legnagyobb városával, amelynek történelmi központja a Világörökség része. Felfedezőutunkat az óvárosban kezdjük (Szent Ferenc-templom, régi tőzsdepalota), majd a város legmagasabb pontján álló Sé do Porto-katedrálist tekintjük meg, környékén csupa érdekes történelmi látnivalóval. Sétánkat követően a borkóstoló negyedet (Vila Nova de Gaia) keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megízlelni a híres portóit. Ezután Aveiróba utazunk – a tengerparti települést gyakran emlegetik Portugália Velencéjeként, de Amszterdam néhány vonását is felfedezhetjük hajókázás közben e bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisvárosban.

6. nap: Szabadprogram Portóban vagy fakultatív kirándulás a világhírű Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb kegyhelyére, a híres El Camino zarándokút végállomására. A város legszebb épülete a Szent Jakab-katedrális, ahol az apostol földi maradványait őrzik. A római kor óta létező várost 1985-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Szabadidő vagy ebédelési lehetőség a hangulatos, macskaköves kis utcákon.

7. nap: Első állomásunk Coimbra ősi egyetemi városa. Felkeressük az Európa leggazdagabb és legszebb bibliotékái közé sorolt könyvtárat, majd a Szent Mihály-kápolnát (jelentkezéskor kell foglalni), majd közös séta a Szent Kereszt templomhoz.  Tomarba továbbutazva felfedezzük a Világörökségi listára is felkerült Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát. Szállás Lisszabonban (1 éj).

8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre (reggeli hideg úti csomag) hazautazás közvetlen repülő járattal Bécsbe. Megérkezés a késő délutáni órákban.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BatalhaBatalhaCabo da RocaCoimbraFatimaLisszabon, Belém toronyLisszabon, FelfedezésekLisszabonLisszabon, Jeromos kolostorPortoPortoPorto