PORTUGÁLIA GAZDAGON

Időpont: 2021. október 9-16.
Részvételi díj: 313.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár (itallal): 45.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 90.000,- Ft/fő
BBP: 4560,- Ft/fő
Belépők: kb. 125 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

1. nap: Utazás közvetlen járattal Lisszabonba. Portugália lenyűgöző fővárosa Európa egyik legősibb települése, és ugyanúgy hét dombra épült, mint Róma és San Francisco. Hatalmas kiterjedésű, a természet által létrehozott kikötőben fekszik, 20 km-re az Atlanti-óceántól. Érkezést követően rövid transzfer az óceánparti szállodába (1 éj).

2. nap: Tartalmas napunk első állomása a műemlékké nyilvánított város, Óbidos, mely a 12. századig mór fennhatóság alatt állt. A romantikus települést körbeölelő várfalak közötti barangolást követően Nazaréba érkezünk, melyet a legszebb halászfaluként emlegetnek a leírások. Utánozhatatlan atmoszféra, élő hagyományok és folytonos pezsgés jellemzi az előkelő üdülőhelyet, ahol egy kis szabadidőt biztosítunk, hogy mindezt megtapasztaljuk. A nap zárásaként Batalha következik, itt látható Európa egyik legnagyobb gótikus temploma, az UNESCO védettsége alá tartozó Győzelmes Szűz Mária-kolostor. Szállás Portóban (3 éj).

3. nap: Szabadprogram Portóban vagy fakultatív kirándulás a világhírű Santiago de Compostelába, a keresztény világ egyik legfontosabb kegyhelyére, a híres El Camino zarándokút végállomására. A város legszebb épülete a Szent Jakab-katedrális, ahol az apostol földi maradványait őrzik (min. 25 fő esetén).

4. nap: Ismerkedés Portóval, az ország második legnagyobb városával, amelynek történelmi központja a Világörökség része. Felfedezőutunkat az óvárosban kezdjük (Szent Ferenc-templom, régi tőzsdepalota), majd a város legmagasabb pontján álló Sé do Porto-katedrálist tekintjük meg, környékén csupa érdekes történelmi látnivalóval. Sétánkat követően a borkóstoló negyedet (Vila Nova de Gaia) keressük fel, ahol lehetőségünk lesz megízlelni a híres portóit. Napunkat egy életre szóló élménnyel koronázzuk meg: sétahajózásra indulunk a Douro folyón. Ezután Aveiróba utazunk – a tengerparti települést gyakran emlegetik Portugália Velencéjeként, de Amszterdam néhány vonását is felfedezhetjük e bájos, szerethető, nyugalmas, jellegzetesen portugál kisvárosban. Csatornái mentén elegáns, szecessziós épületek sorakoznak. Hajókázási lehetőség (portugál édesség + pohár pezsgő – foglaláskor kérjük jelezni).

5. nap: Első állomásunk Coimbra ősi egyetemi városa. Felkeressük az Európa leggazdagabb és legszebb bibliotékái közé sorolt könyvtárat, majd a Szent Mihály-kápolnát (jelentkezéskor foglalandó). Tomarba továbbutazva felfedezzük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, majd a híres zarándokhelyre, Fátimába érkezünk, ahol 1917-ben három pásztorgyermek előtt többször is megjelent Szűz Mária. A lenyűgöző hangulatú kegyhely főtere kétszer nagyobb, mint a római Szent Péter tér; megtekintjük a katedrálist, a Jelenések-kápolnát és a berlini fal emlékhelyét. Szállás Fatimában (1 éj).

6. nap: Kirándulás az elvarázsolt kastélyok városába, Sintrába, a portugál királyok egykori nyári lakhelyére. A hegytetőn elhelyezkedő Pena palotát találóan portugál Neuschwansteinként szokták emlegetni. Továbbutazás a kontinentális Európa legnyugatibb pontjához – a Cabo da Roca festői sziklaszirtje 140 méterrel magasodik az Atlanti-óceán fölé. A minden irányba lélegzetelállító kilátást nyújtó magaslat és világítótornya valóságos zarándokhellyé vált az idők folyamán. A napot Cascais-ban fejezzük be, amely Sintrához hasonlóan királyi rezidencia volt, és ma is a felső tízezer nyaralóhelye. A gyönyörű természeti környezet és az óceánpart csak emeli a városka szépségét; látogatásunk során megtekintjük a parti sziklákban kialakult hasadékot, a Pokol Száját (Boca do Inferno). Szállás az Óceánparton (2 éj).

7. nap: Egész napos városnézés Lisszabonban. Túránk a város nyugati részében, a Belém negyedben kezdődik: Belém-torony, Felfedezések emlékműve, Jeromosok kolostora Vasco de Gama síremlékével. A városközpont felé haladva láthatjuk a Tejo folyó felett átívelő, 2278 méter hosszú Április 25. hidat. A Rossio téren kiszállunk a buszból, felsétálunk a Sé de Lisboa-katedrálishoz és megnézzük a Szent Ferenc-templomot. A nap méltó zárásaként az Alfama városrész keskeny sikátoraiban sétálunk.

8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre (reggeli hideg úti csomag) hazautazás közvetlen repülő járattal a délutáni órákban.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BatalhaBatalhaCabo da RocaCoimbraFatimaLisszabon, Belém toronyLisszabon, FelfedezésekLisszabonLisszabon, Jeromos kolostorPortoPortoPorto