PÁRIZS GAZDAGON

Időpont: 2023. november 2-6.
Részvételi díj: 214.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 65.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
BBP: 3500 Ft/fő
Belépők: kb. 100 EUR/fő
Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián át Németországba. Szállás Kaiserslautern környékén (1 éj). (kb. 900 km)

2. nap: Folytatjuk utunkat Párizsba, útközben rövid szünet Reimsben, az „angyalok katedrálisának” megtekintése. A francia fővárosba érkezve a Montparnasse kilátótoronyból csodáljuk meg az esti Párizst és az Eiffel-tornyot. Szállás Párizs környéken. (2 éj). (kb. 500 km)

3. nap: Egész napos városnézés Párizsban: Programunkat a Cité szigetén kezdjük a Notre Dame, Sainte-Chapelle érintésével és a főváros legendás sugárútján, a Champs-Elyséesen, majd a Diadalívnél Concorde tér, Tuilleriák kertje. Látogatás a festők negyedében, a Montmartre-on: Sacré-Coeur, Place Pigalle, Festők tere, Moulin Rouge.

4. nap: Látogatás Párizs egyik legrégebbi kerületében, a latin negyedben: Sorbonne egyetem, Pantheon, Szent Mihály útja. Továbbutazás Versailles-ba*, XIV. Lajos (a Napkirály) fényűző palotájához. A versailles-i kastély és a hozzá tartozó kert az európai kastélyépítészet csúcspontja és az abszolút hatalom szimbóluma. Szállás a francia-német határhoz közeli szálláshelyre (1 éj). (kb. 350 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás. Utazás rendszeres pihenőkkel Németországon és Ausztrián át, érkezés a késői esti órákban. (kb. 1100 km)

*A Versailles-i kastély csak előfoglalással látogatható, a foglalást nem tudjuk garantálni.

 

PárizsPárizsVersailles