PÁRIZS ÉS A LOIRE MENTI KASTÉLYOK

Időpont: 2022. augusztus 9-14.
Részvételi díj: 172.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 50.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 56.000,- Ft/fő
BBP: 3420,- Ft/fő
Belépők: kb. 100 EUR/fő; fakultatív: 30 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Utazás rövid pihenőkkel Ausztrián és Németországon át Franciaországba. Érkezés az esti órákban a német-francia határhoz közeli szállásra (1 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: Utazás Versailles-ba*, látogatás a Napkirály fényűző palotájában és a káprázatos kastély kertben. A versailles-i kastély és a hozzá tartozó kert az európai kastélyépítészet csúcspontja és az abszolút hatalom szimbóluma. Érkezés Párizsba a  délutáni órákban, autóbuszos városnézés. Látogatás a festők negyedében, a Montmartre-on: Sacré-Coeur, Place Pigalle, Festők tere, Moulin Rouge. Szállás Párizsban. (3 éj). (kb. 400 km)     

3. nap: Egész napos városnézés Párizsban: látogatás a világhírű Louvre képtárban a Mona Lisa, a Milói Vénusz, a koronázási ékszerek, Napóleon apartmanjainak megtekintésével. Párizsi sétánk következő állomása az Invalidusok dómja. Az Invalidusok (Hadirokkantak kórháza) építésének ötlete XIV. Lajostól származik.   Programunkat a Cité szigetén folytatjuk a Notre Dame, Sainte Chapelle érintésével és a főváros legendás sugárútján, a Champs-Elyséesen, majd a Diadalívnél. A nap zárásaként látogatás Párizs egyik legrégebbi kerületében, a latin negyedben: Sorbonne egyetem, Pantheon, Szent Mihály útja. A negyed hangulatát a szűk, kanyargó utcák adják, ahol zsúfolásig megtelt éttermeket, kávézókat, pezsgő éjszakai életet találunk. (kb. 50 km)

4. nap: Egész napos szabadprogram Párizsban vagy kirándulás a festői Loire völgyébe, amely méltán került fel az UNESCO Világörökség listájára. Elsőként Chambord hatalmas reneszánsz kastélyát és parkját keressük fel. Egyike azon kevés kastélynak, mely egy-két apró módosításon kívül megőrizte eredeti kinézetét. A kastélyt körülölelő erdős birtok mérete megegyezik Párizs alapterületével. A Cher folyó apró szigetén épült vízikastély, Chenonceau és csodálatos parkja következő állomásunk. A kastélyt a "nők kastélyának" is szokták hívni, mert irányítói gyakran nők voltak. Egyedülálló építészettel, műalkotások elragadó gyűjteményével, elegáns barokk kertekkel, sőt egy modern kerttel is büszkélkedhet.    (kb. 470 km)

5. nap: Reggeli  után sétahajózás a Szajnán, majd a Montparnasse kilátótoronyból csodáljuk meg a várost és az Eiffel-tornyot. Délután elhagyjuk a „fények városát”, utazás a Metz környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 350 km)

6. nap: Reggeli után hazaindulás. Utazás rendszeres pihenőkkel Ausztrián át, érkezés az esti órákban. (kb. 1100 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

ChenonceauPárizsPárizsVersailles