ŐSZI KALANDOZÁSOK A SZLOVÉN TENGERPARTON

Időpont: 2023. október 22-25.
Részvételi díj: 119.700 Ft/fő
Egyágyas felár: 35.000 Ft/fő
Skocjani barlang: 3500 Ft/fő
Biztosítás: 2800 Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás a virágos és festői Muravidékre. A vidék híres színes kultúrájáról és gasztronómiájáról is, legismertebb kulináris ínyencsége a hidegen füstölt érlelt Kodila sonka eredetvédett termék. A Kodila sonkaházban kóstoló keretén belül megtekinthetjük a sonkagyártás munkafolyamatait és sonkán kívül vásárolhatunk pástétomokat, mangalicaterméket, tökmagos szalámit. Következő állomásunk a világon egyedülálló, szikla hasadékba épített szemet gyönyörködtető Predjamai vár. A koraesti órákban érkezünk a tengerparti szálláshelyre, Portorozba. (3 éj). (kb. 620 km)

2. nap: Délelőtti órákban egy félnapos borkóstolóval, ebéddel (4 féle bor+hidegtál+ajándék borospohár) egybekötött fakultatív gasztropiknikre hívjuk utasainkat. A szlovén tengerparttól induló borúton a dombok mentén egy borbusszal érkezünk Marezigébe. Itt található Szlovénia első borszökőkútja és Európa legrégebbi szőlőültetvénye, mely egyedülálló és felejthetetlen élményt kínál a borkedvelők és ínyencek számára. A nap hátra lévő részében szabadprogram.

3. nap: Pihenés, kikapcsolódás a szálloda medencéjében vagy a tengerparton. Fakultatív kirándulás a szlovén karsztvidék egyik lenyűgöző képződményéhez, a Skocjani-barlanghoz, mely Dantét is megihlette az Isteni színjáték írásakor. A világ legnagyobb földalatti kanyonjával rendelkező barlangot 1986-ban az UNESCO Világörökség védelme alá helyezték. Helyi vezető kíséretében látogatjuk meg az izgalmas földalatti világot.

4. nap: Reggeli után búcsút intünk a mesés őszi Adriának és folytatjuk utunkat a kis ország fővárosába, Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 620 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

LjubljanaPortoroz