ŐSZI ÍZKAVALKÁD AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBEN

Időpont: 2021. szeptember 17-19.
Részvételi díj: 64.600,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 8000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 65 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről. A nap első látványossága Riegersburg bazaltsziklán emelkedő vára, mely egész Ausztria egyik legszebb, legnagyobb méretű épen maradt erődítménye. A várba felvonóval lehet feljutni, ahol megismerkedhetünk a Boszorkány kiállítással is, melyet a közeli Feldbach városában folyó boszorkányper ihletett. A közelben található Vulcano Sonkamanufaktúrában három emeleten keresztül vezetnek be minket a sonkakészítés különleges világába. Az egyedülálló ízélmény garantált! Továbbutazunk Steiermark fővárosába, Graz-ba. Városnézés során elénk tárulnak a belváros hangulatos utcácskái, romantikus belső udvarai, a Dóm, a főhercegi rezidencia, a jezsuita rendház és a mauzóleum. Felvonóval felmegyünk a Schlossbergre, az óratoronyhoz elsétálva páratlan kilátásban lehet részünk. Szabadprogram a belvárosban. Szállás Graz környékén (2 éj). (kb. 400 km)

2. nap: Reggeli után izgalmas gasztro-túrára indulunk. Első megállónk Seggau, melynek kastélya és legcsodásabb helyiségei, a fejedelmi szobák már évtizedek óta Stájerország határain kívül is ismert kirándulási célpontok. A több mint 300 éves püspöki borospince a tartomány legöregebb és legnagyobb pincéje, ahol borkóstolón vehetünk részt, (foglaláskor kérjük jelezni). A dél stájer borrégióban folytatjuk utunkat, egyenesen a borvidék szívébe utazunk, ahol egy sértetlen szőlőtermesztő- és kultúrvidék tárulkozik elénk domboldalon fekvő szőlészetekkel, nyárfákkal és szélkerekekkel. Megérkezünk Ratschba, ahol megtekintjük a kápolnát, amelyet Stájerországban egyedüliként a bortermesztők védőszentjének, Szent Orbánnak a tiszteletére szenteltek fel. Utunk szőlőskertek mentén Gamlitz felé halad tovább és Leutschachban ér véget. A borok után a régió másik finomságával ismerkedünk meg, a tökmagolajjal. Látogatás a Kremsner sajtoló malomban. A családi vállalkozásban megismerkedünk a kézműves előállítási eljárással készített ízletes olajokkal, a múzeumban pedig az olajtermelés fejlődésével. A különféle olajokból kapott kóstoló után a malom boltjában beszerezhetjük a stájer specialitásokat is. (kb. 150 km)

3. nap: Reggeli után elindulunk Stájerország keleti részébe a „stájer Almaúton”, mely 25 km-en keresztül halad végig Kelet-Stájerország dombvidékén. A festői út Gleisdorf, Weiz és Hartberg között halad és összeköti az almatermesztőket, a mustkimérőket, valamint a borászokat. Utasaink a szervezett élménytúra keretein belül szeptember harmadik vasárnapján közel 20 udvarban kóstolhatják meg a friss gyümölcsöket, a belőle készült leveket és még sok más változatos, almából készült finomságot. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 420 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

GrazGrazRiegersburg