OLÍVASZÜRET A KRK-SZIGETEN

Időpont: 2022. október 13-15.
Részvételi díj: 90.600,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 15 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás pihenővel Horvátország legnagyobb és egyik legszebb szigetére. Krk sziget névadó települése ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbe vesznek a 15. századból eredő városfalak. Napunk során Krk elegáns, történelmi hangulatot nyújtó városát fedezzük fel. Szállás a szigeten (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggeli után egy közeli olívaültetvényre látogatunk, ahol a köszöntőitalt követően a helyiek bemutatják az ültetvényt és az olajbogyó szedésének technikáját. A szüretet követően betekintést kapunk a termés feldolgozásába is megkóstolhatunk és vásárolhatunk is a termékekből. A programot követően egy helyi, tradicionális falusi ebéden veszünk részt, melyen kolbász, parázson sült hús, káposzta és burgonya kerül felszolgálásra. Délután a festői szépségű Vrbnikbe látogatunk. A város többek között azért különleges, mert nem egy megszokott dalmát kisvárosokra hasonlít, sokkal inkább olyan, mint egy toszkán falu. Napunkat újabb kellemes programmal zárjuk; a védett, több aranyéremmel is díjazott Nada borászat kis üzemében fakultatív sonkakóstoló során megismerhetjük a mediterrán sonkakészítés fortélyait, ahol vásárlásra is lesz lehetőségünk (a kóstoló tartalma: házi pálinka, krki sonka (prsut), házi sajt, sonkakrém, olívabogyó, uborka, házi kenyér, 1 dl minőségi bor). (kb. 50 km)

3. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid séta a magyar vonatkozású emlékekkel is büszkélkedő, Horvátország barokk fővárosának is nevezett Varasdon. Kiemelkedő látványosságai közé tartozik a vár (kívülről tekintjük meg), melynek tulajdonosa volt Corvin János is; számos barokk templom és kolostor; valamint az 1773-ban alapított temetőkert árnyas sétányaival. Hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 550 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Letenye, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Krk-szigetKRKOlivaOlivaolaj