OLÍVASZÜRET A KRK-SZIGETEN

Időpont: 2020. október 9-11.
Részvételi díj: 79.900,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió + egy ebéd az olívaszüreten
Egyágyas felár: 22.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: kb. 10 €/fő
Elhelyezés: 3* szálloda

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Horvátország legnagyobb és egyik legszebb szigetére. Krk sziget névadó települése ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbe vesznek a 15. századból eredő városfalak. Napunk során Krk elegáns, történelmi hangulatot nyújtó városát fedezzük fel. Szállás a szigeten (2 éj).  (550 km)  

2. nap: Reggeli után egy közeli olívaültetvényre látogatunk, ahol a köszöntőitalt követően a helyiek bemutatják az ültetvényt és az olajbogyó szedésének technikáját. A szüret után betekintést kapunk a termés feldolgozásába a helyi kisüzemben, ahol többféle olívaolajat is megkóstolhatunk és vásárolhatunk is a termékekből. A programot követően egy helyi, tradicionális falusi ebéden veszünk részt, melyen kolbász, parázson sült hús, káposzta és burgonya kerül felszolgálásra. Délután a festői szépségű Vrbnikbe, a Krk sziget keleti oldalán, egy hatalmas szikla tetejére épült városba látogatunk. A város többek között azért különleges, mert nem egy megszokott dalmát kisvárosokra hasonlít, sokkal inkább olyan, mint egy toszkán falu. Napunkat újabb kellemes programmal zárjuk; a védett, több aranyéremmel is díjazott Nada borászat kis üzemében sonkakóstoló során megismerhetjük a mediterrán sonkakészítés fortélyait, ahol vásárlásra is lesz lehetőségünk (a kóstoló tartalma: házi pálinka, krki sonka (prsut), házi sajt, sonkakrém, olívabogyó, uborka, házi kenyér, 1 dl minőségi bor). (50 km)

3. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid séta a magyar vonatkozású emlékekkel is büszkélkedő, Horvátország barokk fővárosának is nevezett Varasdon. Megérkezés a késő esti órákban. (550km) 

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Krk-szigetKRKOlivaOlivaolaj