NYARALÁS PORTOROZBAN

Időpont: 2024. augusztus 29—szeptember 2.
Részvételi díj: 179.900 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 52.000 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 10 EUR/fő; fakultatív: 45 EUR/fő
Secovlje sólepárló: 3500 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel Szlovénia fővárosába, Ljubljanába.  Városnéző séta során ismerkedünk a szlovén főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Továbbutazás a tengerparti szálláshelyre, Portorozba (4 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Egész napos pihenés a tengerparton.

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy 3 órás fakultatív hajókirándulás a szlovén partszakasz mentén, rövid megálló Izolán, séta a hangulatos kisvárosban (kb. 25 EUR/fő). Délután helyi kisbusszal utazás a közeli, festői kisvárosba, Piranba; séta a főtéren és a festői óvárosban: városháza, Tartini ház, világítótorony. Rövid szabadprogram után visszaérkezés a szálláshelyre.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a secovljei sólepárló tájparkba, amely közel 300 madár otthona. Vezetett túrán ismerhetjük meg a 700 éves hagyomány szerint, még ma is kézzel történő sókészítés folyamatait. A termékeket a park területén lévő boltban meg is vásárolhatjuk. A program után visszautazás a szálláshelyre, strandolási lehetőség.

5. nap: Búcsú az Adriától, hazaútban látogatás az ország egyik műemlékekben leggazdagabb gazdag kisvárosában, Skofja Lokában. A festői fekvésű Maribor Szlovénia második legnagyobb városa, rövid séta a belvárosban (székesegyház, Dráva-part). Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 650 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

PortorozPiranLjubljana