NYARALÁS PORTOROZBAN

Időpont: 2022. augusztus 21-25.
Részvételi díj: 124.000,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 26.000,- Ft/fő
BBP: 2.850,- Ft/fő
Belépők: kb. 30 EUR/fő + fakultatív: 11,50 EUR/fő
Trieszt (előre fizetendő): 4000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel a szlovén karsztvidék egyik lenyűgöző képződményéhez. A Postojnai-cseppkőbarlangot nagyrészt kisvonattal és kb. 1 km hosszan gyalogosan lehet bejárni. A barlangtúra során láthatjuk a víz alkotó erejét, hiszen különféle cseppkövek ezreit csodálhatjuk meg. A cseppkőbarlang kiemelkedő látványossága a bálterem, melynek szépségét a mennyezetéről függő muranói üvegcsillárok emelik ki. A barlang lakója a sötétséghez teljesen alkalmazkodott, fehér színű kétéltű, a barlangi gőte, ami egyben a szlovén természettudomány szimbóluma. Továbbutazás a tengerparti szálláshelyre, Portorozba (4 éj). (kb. 620 km)

2. nap: Egész napos pihenés a tengerparton.

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy 3 órás fakultatív hajókirándulás a szlovén partszakasz mentén, rövid megálló Izolán, séta a hangulatos kisvárosban (kb. 25 EUR/fő). Délután helyi kisbusszal utazás a közeli, festői kisvárosba, Piranba; séta a főtéren és a festői óvárosban: városháza, Tartini ház, világítótorony. Rövid szabadprogram után visszaérkezés a szálláshelyre.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Triesztbe: Utazás a 19. században isztriai fehér márványból épített, romantikus Miramare kastélyhoz A kopár szikla tetején található kastély és a parkja Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége számára készült, a parkot maga a főherceg tervezte. A kastélyban megtekinthetők Miksa hajókabinokra emlékeztető lakószobái, Sarolta lakószobái, a téli és nyári ebédlők. A szobák többsége eredeti tárgyakkal, bútorzattal van berendezve, kiváltképp figyelemre méltó a zeneszoba. A parkban számos botanikai faj, köztük trópusi növények és fontos szoborgyűjtemény található. Az olasz kikötőváros, Trieszt a Habsburg Birodalom része volt, így bármerre járunk, a Monarchia köszön vissza. A város fő tere Európa legnagyobb tengerre nyíló tere, kényelmes sétával a kikötőbe gyönyörködhetünk a végtelen tenger és a csodás hajók látványában. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre. (kb. 100 km)

5. nap: Búcsú az Adriától, a karsztvidéken át érkezés a kis ország fővárosába, Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 620 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

TriesztPortorozPiranLjubljana