NYARALÁS PORTOROZBAN

Időpont: 2023. augusztus 23-27.
Részvételi díj: 149.900 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő
BBP: 3250 Ft/fő
Belépők: kb. 30 EUR/fő; fakultatív: 25 EUR/fő
Lipica – Koper: 4500 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel a szlovén karsztvidék egyik lenyűgöző képződményéhez. A Postojnai-cseppkőbarlangot nagyrészt kisvonattal és kb. 1 km hosszan gyalogosan lehet bejárni. A barlangtúra során láthatjuk a víz alkotó erejét, hiszen különféle cseppkövek ezreit csodálhatjuk meg. A cseppkőbarlang kiemelkedő látványossága a bálterem, melynek szépségét a mennyezetéről függő muranói üvegcsillárok emelik ki. A barlang lakója a sötétséghez teljesen alkalmazkodott, fehér színű kétéltű, a barlangi gőte, ami egyben a szlovén természettudomány szimbóluma. Továbbutazás a tengerparti szálláshelyre, Portorozba (4 éj). (kb. 750 km)

2. nap: Egész napos pihenés a tengerparton.

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy 3 órás fakultatív hajókirándulás a szlovén partszakasz mentén, rövid megálló Izolán, séta a hangulatos kisvárosban (kb. 25 EUR/fő). Délután helyi kisbusszal utazás a közeli, festői kisvárosba, Piranba; séta a főtéren és a festői óvárosban: városháza, Tartini ház, világítótorony. Rövid szabadprogram után visszaérkezés a szálláshelyre.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Lipica - Koper útvonalon. Utazás a lipicai ménes szülővárosába, mely gazdag programokkal várja látogatóit: reggeli edzés, múzeum, farmlátogatás. Továbbutazás Koperbe, mely egyre több utazó listájára felkerül. Legérdekesebb látnivalója a történelmi belváros: lépten-nyomon ránk köszön a város fordulatos történelme, a velencei uralom időszaka, a reneszánsz és a barokk aranykora. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre, strandolási lehetőség. (kb. 100 km)

5. nap: Búcsú az Adriától, a karsztvidéken át érkezés a kis ország fővárosába, Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 750 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

PortorozPiranLjubljana