NYARALÁS PORTOROZBAN

Időpont: 2020. augusztus 23-27.
Részvételi díj: 99.900,- Ft/fő
Ellátás: 4 félpanzió
Egyágyas felár: 23.000,- Ft/fő
BBP: 2.850,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 45 € + fakultatív program: 40 €
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (4 éj)

1. nap • 500 km: Indulás a reggeli órákban, utazás pihenőkkel Predjama lovagvárához, melyet egy 123 méter magas szikla tetején található barlang bejáratában építettek fel. A különleges fekvésű vár megtekintése után látogatás a szlovén karsztvidék egyik lenyűgöző képződményébe, a Skocjani-barlangba, mely Dantét is megihlette az Isteni színjáték írásakor. A világ legnagyobb földalatti kanyonjával rendelkező barlangot 1986-ban az UNESCO Világörökség védelme alá helyezték. Helyi vezető kíséretében látogatjuk meg a lenyűgöző földalatti világot. Továbbutazás a tengerparti szálláshelyre, Portorozba (4 éj).

2. nap: Egész napos pihenés.

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy 3 órás fakultatív hajókirándulás a szlovén partszakasz mentén. Rövid megálló Izolán, séta a hangulatos kisvárosban (kb. 20 EUR/fő, kérjük szerződéskötéskor jelezni). Délután helyi kisbusszal utazás a közeli, festői kisvárosba, Piranba, séta a főtéren és a festői óvárosban: városháza, Tartini ház, világítótorony. Rövid szabadprogram után visszaérkezés a szálláshelyre.

4. nap • 150 km: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (3.600 Ft/fő, min. 25 fő esetén indul): Utazás a lipicai ménes szülővárosába, mely gazdag programokkal várja látogatóit: reggeli edzés, múzeum, farmlátogatás. Továbbutazás Koperbe, mely egyre több utazó listájára felkerül. Legérdekesebb látnivalója a történelmi belváros: lépten-nyomon ránk köszön a város fordulatos történelme, a velencei uralom időszaka, a reneszánsz és a barokk aranykora. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre, strandolási lehetőség.

5. nap • 450 km: Búcsú az Adriától, a karsztvidéken át érkezés a kis ország fővárosába, Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Hazautazás, érkezés az esti órákban.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Predjamai várSkocjani-barlangPortorozIzolaPiranLipicaLjubljana