NAPSÜTÖTTE DÉLVIDÉK, VAJDASÁGI KITEKINTÉSSEL

Időpont: 2024. május 31-június 2.
Részvételi díj: 85.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora felár: 6000 Ft/fő
Fakultatív Halászcsárda vacsora: 6000 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő
Belépődíj: kb. 14.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Kecskemétre. Ismerkedés „a hírős város” nevezetességeivel: a szecesszió kiemelkedő alkotása a Cifrapalota, amely jelenleg kiállítóhelyként (Kecskeméti Képtár) működik. Lenyűgöző a homlokzati falsík színes majolika díszítése, mely népművészeti motívumok „gyűjteménye” és a díszes kiképzésű tető, melynek cserepeit a Zsolnay porcelángyár készítette. A főtéren áll a copf stílusban épült katolikus Nagytemplom, mely a Kiskunság legnagyobb temploma. Ópusztaszerre folytatjuk utunkat, látogatás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Itt található a Feszty Árpád festőművész által készített panorámakép, amely a magyarok bejövetelét ábrázolja. Az emlékparkban számos kiállítás, a Csongrád megye népi építészetét bemutató szabadtéri néprajzi múzeum, nomád park és az ősmagyarok életmódját megidéző lovasbemutatók teszik színessé a programot. Továbbutazás Szegedre, szállás a városban (2 éj). (kb. 480 km)

2. nap: Reggelit követően kirándulás a Vajdaságba. Első megállónk Szabadka, sétánk során megtekintjük gyönyörű szecessziós épületeit, a városházát, mely a magyar szecesszió legszebb épülete, a Raichle-palotát és a zsinagógát. A városnézést követően vásárlási lehetőség a szabadkai bolhapiacon, mely az egyik leglátogatottabb és legnagyobb kínálattal rendelkező piac a környéken. Ellátogatunk a sós vízű Palicsi-tóhoz, a Délvidék legkedveltebb üdülőhelyéhez. Visszautazás Szegedre, gyalogosan és városnéző kisvonattal fedezzük fel „a napfény városát”: dóm, Szent Demeter-torony, zenélő óra, városháza, Klauzál tér. Fakultatív vacsora egy Tisza-parti halászcsárdában. (kb. 110 km)

3.nap: Reggeli után folytatjuk a szegedi városnézést: megismerkedünk a dóm épületével, felmegyünk a toronyba, majd megtekintjük az Alsóvárosi ferences templom és kolostor épületegyüttesét, valamint a Zsinagógát. Rövid belvárosi szabadprogram után hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 470 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Kecskemét, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

KecskemétÓpusztaszerSzeged