NAPFÉNYES GARDA-TÓ

Időpont: 2024. július 25-28.
Részvételi díj: 129.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 17.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Belépők: kb. 95 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át Vicenzába. A város „maga az építészet”, lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Belvárosa 1994 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Sétálunk a főtéren, megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz palotákat. Továbbutazás a Garda-tó környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 850 km)

2.nap: Reggelit követően Bardolinóba, a vörösbor hazájába indulunk. Séta a promenádon, majd felkeressük az Olívaolaj Múzeumot, ahol a látogatás során kóstolási és vásárlási lehetőség is lesz. A festői Malcesineben megcsodáljuk a középkori óvárost, rálátással a tóba nyúló, sziklára épült Scaligeri várra. Limonéba hajózunk, a kisváros az érintetlenül marad régi épületeiről és fekvésének szépségéről nevezetes. Napunkat a Garda-tó elegáns fővárosában, Riva del Gardában fejezzük be, mely egy igazi pálmafák szegélyezte mediterrán oázis. Középkori történelmi emlékekben igen gazdag, mindenütt oliva-, cédrus-, és citromligetek fogadják a látogatókat. ( kb.150 km )

3. nap: A botanikus kertjeiről híres Gardone Rivierába utazunk, látogatás a Vittoriale degli Italiani rezidenciában. Kihajózunk az Isola Borghese szigetre, felkeressük a Cavazza család tulajdonában lévő velencei stílusban épült villát. Majd a Garda-tó kincse, Sirmione középkori városába utazunk. Sétahajózás a félsziget körül, a Scaligeri vár és a hangulatos utcácskák ámulatba ejtik a turistákat. A város egy igazi gyöngyszem itt sétálva egy tündérmesében érezhetjük magunkat.  (kb. 150 km)

4. nap: Utazás Veronába, ismerkedés a romantika városával. Városnézésünk Olaszország legszebb és legjobb állapotban fennmaradt reneszánsz kertjénél, a Giardino Giusti kertnél indul, mely 500 éves ciprusfákkal és 200 éves sövénylabirintussal büszkélkedhet, szobrok és szökőkutak színesítik. A belváros felfedezése (Aréna, Júlia háza) után rövid szabadprogram. Hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés a késő estiórákban. (kb. 850 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Garda-tóVicenzaLimone