MORVAORSZÁGI KALANDOK

Időpont: 2023. július 28-30.
Részvételi díj: 68.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 1950 Ft/fő
Belépők: kb. 840 CZK/fő + 7 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Csehországba, ahol elsőként a meseszép Lednicei kastélyt nézzük meg. Az udvarházat csodálatos, hatalmas kiterjedésű angolpark veszi körül, mely elnyerte az Európa kertje és az UNESCO Világörökség címet is. Megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes termeit, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Továbbutazás Morvaország fővárosába, Brnóba. Városnéző séta során fedezzük fel az elbűvölő város nevezetességeit: piactér, városháza, Péter-Pál dóm, a régi városházánál a brnoi sárkánnyal is találkozhatunk. Szállás a városban (2 éj). (kb. 450 km)

2. nap: Utazás a Morva-karszthoz, a tájvédelmi központba kisvasút visz be bennünket egészen a Punkva-barlang bejáratáig. A hegy gyomrában sétálva megcsodáljuk a cseppkőképződményeket, mígnem elérjük a Macocha-szakadékot. Ezután földalatti csónakázásra indulunk a kivilágított termek, hasadékok mellett, a barlangtúra végén pedig kabinos felvonóba szállhatunk, mely felvisz a szakadék tetejére, innen mesés panoráma tárul elénk. Délután kirándulás Olomoucba, séta a műemlékekben gazdag városában, ahol gyönyörű terek, régi templomok, pompás barokk épületek szegélyezik az utcákat. (kb. 200 km)

3.nap: Reggeli után a hatalmas sziklaszirten álló Dévény várához utazunk. A tájból kiemelkedve, a kilátóteraszról a Dunára, a Morva folyóra és a szemben lévő osztrák hegycsúcsokra nyílik csodálatos panoráma. Innen a vár romjai alatt található kikötőbe indulunk, ahonnan hajóval folytatjuk utunkat a szlovák fővárosba, Pozsonyba. A hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó várost sétálva fedezzük fel. A belváros legszebb polgári épülete az Óvárosháza, jobbján található rokokó épület az Apponyi-palota. A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye, mely már 1572 óta ékesíti a teret. A magyar királyok koronázási temploma a gótikus eredetű Szent Márton-dóm. Rövid szabadprogram a belvárosban, majd hazautazás. Érkezés az esti órákban. (kb. 450 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BrnoLednicePozsony