MESEBELI KASTÉLYOK BAJORORSZÁGBAN

Időpont: 2022. augusztus 19-21.
Részvételi díj: 91.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 24.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 115 EUR/fő
Elhelyezés: 3* és 4* szálloda, fürdő-WC-s szobák (3 éj)

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, rövid pihenőkkel utazás Tirol festői fővárosába, Innsbruckba. A hatalmas hegyóriások ölelésében megbúvó, elképesztően szép fekvésű helynek a középkori óvárosát is érdemes felfedezni (Hofkirche, Hofburg, Mária Terézia utca, Aranytetős ház, várostorony). A kellemes városnéző séta után elfoglaljuk Innsbruck környéki szállásunkat (2 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Először megcsodálhatjuk a Zugspitzén az örök jég birodalmát. Az Eibsee-ből induló kötélvasúttal a 2944 méter tengerszint feletti magasságban lévő hegyi állomásra érkezünk, a csúcsról négy ország lélegzetelállító panorámája tárul elénk. Ezután II. Lajos bajor király nyomába eredünk, akinek neve a köztudatban eggyé vált a fényűző, német területeken található kastélyokkal. Vezetett túra keretében két

kastéllyal is megismerkedünk Az Alpsee partján, egy magányos szirtfokon álló, a német lovagvárak mintájára épült Neuschwansteini-kastély ihlette a Disney mesék elején felbukkanó palotát. A Hohenschwangaui-kastély a mesebeli történetekbe vágyakozó „Tündérkirály” saját rezidenciája volt, nagyon szeretett itt lakni. (kb. 300 km)

3. nap: Reggel után utazás Dél-Bajorország legnagyobb tavához, a Chiemsee-hez. A Herreninselre (Férfiak szigete) épült csodapalotát II. Bajor Lajos álmodta meg. Prienből hajóval érkezünk a szigetre, a kastélypark és az egykori szerzeteskolostor érintésével sétálunk el a versailles-i palota mintájára épített kastélyhoz. A kastélyoktól elvarázsolva utazunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 700 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

HohenschwangauChiemsee - HerreninselNeuschwanstein