MANDARINSZÜRET A NERETVA VÖLGYÉBEN

Időpont: 2021. október 21-24.
Részvételi díj: 120.000,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 17.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: 60 HRK/fő + 6 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel Splitbe. Séta az óváros nyüzsgő utcáin a hajdani római császár, Diocletianus palotájához. Továbbutazás Neumba, vacsora és szállás a tengerparton (3 éj). (kb. 730 km)

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (min. 25 fő esetén). Reggeli után kirándulás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába, a festői hangulatú Mostarba, ahol a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és a felejthetetlen látványt nyújtó Öreg-híd a Világörökség része. Következő állomásunk Medjugorje, ez a hangulatos kisváros és egyben híres zarándokhely, ahol látogatást teszünk a Szent Jakab-templomban. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után utazás a Neretva-folyó partján fekvő Opuzenbe. Itt egy mandarin-ültetvényt látogatunk meg: köszöntőital és szárított füge elfogyasztása után részt vehetünk a szüreten is. A 1,5 órás szüret alatt a helyiek megismertetnek bennünket a mandarintermesztés titkaival és mindenki 3 kg saját szüretelésű mandarint is kap munkája jutalmaként. Továbbutazás Metkovicba, ahol kishajókra szállunk és fotós-szafaris csónakázás alatt érkezünk meg egy helyi gazda birtokára, ahol zenés ebéd várja csoportunkat. Az ebédet követően helyi termékeket (gránátalma, pálinka, likőrök, travarica) vásárolhatunk. (kb. 80 km)

4. nap: Reggeli után hazautazás. A horvát tengerpart mentén érkezünk a magyar emlékekben gazdag Zadarba. A város nemcsak kiemelkedő kulturális örökséggel rendelkezik, de a környék közlekedési, politikai és gazdasági központja és látnivalókban is igen gazdag: katedrális, Szent Donát-körtemplom, Öt kút tere, Városkapu, Népek tere, Tengeri orgona, Nap emlékműve. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 760 km)

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

SplitNeumMostarMedjugorjeOpuzenMandarinZadar