MANDARINSZÜRET A NERETVA VÖLGYÉBEN

Időpont: 2024. október 3-6.
Részvételi díj: 176.500 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Dubrovnik: 10.500 Ft/fő
Belépők: kb. 17 EUR/fő + fakultatív 56 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Splitbe. Séta az óváros nyüzsgő utcáin a hajdani római császár, Diocletianus palotájához. Továbbutazás Neumba, szállás a tengerparton, 4* szállodában (3 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Reggeli után utazás a Neretva-folyó partján fekvő Opuzenbe. Itt egy mandarin-ültetvényt látogatunk meg: köszöntőital és szárított füge elfogyasztása után részt vehetünk a szüreten is. A 1,5 órás szüret alatt a helyiek megismertetnek bennünket a mandarin-termesztés titkaival és mindenki 3 kg saját szüretelésű mandarint is kap munkája jutalmaként. Továbbutazás Metkovicba, ahol kishajókra szállunk és fotós-szafaris csónakázás alatt érkezünk meg egy helyi gazda birtokára, ahol zenés ebéd várja csoportunkat. Az ebédet követően helyi termékeket (gránátalma, pálinka, likőrök, travarica) vásárolhatunk. (kb. 80 km)

3. nap: Tengerparti pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás Dubrovnikba. Városnézés során helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a lenyűgöző szépségű egykori Raguzai Köztársaság fővárosával. A falakkal körülvett ősi városrész megtekintése: Pile-kapu, Placa, Zsidó utca, székesegyház, Rektori palota, Akvárium. Szabadprogram alatt körbesétálhatunk a város hatalmas falain és bástyáin vagy Lokrum-szigetét hajóról is megszemlélhetjük. Megpihenhetünk a számos hangulatos terasz egyikén, megkóstolva a rendkívül finom helyi fagylaltokat vagy más frissítőket. (kb. 150 km)

4. nap: Reggeli után a horvát tengerpart mentén érkezünk a magyar emlékekben gazdag Zadarba. A város nemcsak kiemelkedő kulturális örökséggel rendelkezik, de a környék közlekedési, politikai és gazdasági központja és látnivalókban is igen gazdag: katedrális, Szent Donát-körtemplom, Öt kút tere, Városkapu, Népek tere, Tengeri orgona, Nap emlékműve. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Letenye, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

SplitNeumOpuzenMandarinZadar