MANDARINSZÜRET A NERETVA VÖLGYÉBEN

Időpont: 2020. október 22-25.
Részvételi díj: 102.500,- Ft/fő
Ellátás: 3 félpanzió
Egyágyas felár: 17.000,- Ft/fő
BBP: 2.280,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 10 € + 60 HRK
Elhelyezés: 4* szálloda, fürdő-WC-s szobák (3 éj)

1. nap • 730 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Splitbe. Séta az óváros nyüzsgő utcáin a hajdani római császár, Diocletianus palotájához. Továbbutazás Neumba, vacsora és szállás a tengerparton (3 éj).

2. nap • 200 km: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás (3.500 Ft/fő, min. 25 fő esetén). Reggeli után kirándulás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába, a festői hangulatú Mostarba, ahol a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és a felejthetetlen látványt nyújtó Öreg-híd a Világörökség része. Következő állomásunk Medjugorje, ez a hangulatos kisváros és egyben híres zarándokhely, ahol látogatást teszünk a Szent Jakab-templomban.

3. nap • 80 km: Reggeli után utazás a Neretva-folyó partján fekvő Opuzenbe. Itt egy mandarin-ültetvényt látogatunk meg: egy köszöntőital és szárított füge elfogyasztása után részt vehetünk a szüreten is. A 1,5 órás szüret alatt a helyiek megismertetnek bennünket a mandarintermesztés titkaival és mindenki 3 kg saját szüretelésű mandarint is kap munkája jutalmaként. Továbbutazás Metkovicba, ahol kishajókra szállunk és fotós-szafaris csónakázás alatt érkezünk meg egy helyi gazda birtokára, ahol zenés ebéd várja csoportunkat. Az ebédet követően helyi termékeket (gránátalma, pálinka, likőrök, travarica) vásárolhatunk.

4. nap • 760 km: Reggeli után hazautazás. A hor­vát tengerpart mentén érkezünk a magyar emlékekben gazdag Zadarba. A város nemcsak kiemelkedő kulturális örökséggel rendelkezik, de a környék közlekedési, politikai és gazdasági központja és látnivalókban is igen gazdag: katedrális, Szent Donát-körtemplom, Öt kút tere, Városkapu, Népek tere, Tengeri orgona, Nap emlékműve. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

SplitNeumMostarMedjugorjeOpuzenMandarinZadar