MADEIRA, AZ EGZOTIKUS SZIGET

Madeira, amelyet gyakran csak az örök tavasz szigeteként emlegetnek, igen népszerű úti cél. A páratlan természeti környezet és csodás időjárás rabul ejti az ide látogatókat. Aki egyszer megtapasztalja Madeira egyedülálló hangulatát, szinte biztos, hogy ismét vissza akar majd térni. Fedezzük fel együtt a páratlan szépségű Madeira-szigeteket, ahol végig egy édenkertben érezhetjük magunkat.
Időpont: 2024. október 3-10.
Részvételi díj: 445.000 Ft/fő
Reptéri illeték: 30.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
4 vacsora: 50.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 99.000 Ft/fő
BBP: 5840 Ft/fő
Belépők: kb. 60 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

Szolgáltatások: transzfer a repülőtérre, helyi autóbusz, repülőjegy (1 db kézi és 1 db feladható 20 kg poggyász), szállodai elhelyezés, reggeli, 2 ebéd, a programokon magyar nyelvű idegenvezető + asszisztencia a szigeten, útlemondási biztosítás

1. nap: Utazás a budapesti repülőtérre, majd egyéni check-in-t követve közvetlen járattal (átszállás nélkül) utazás Madeirára. Érkezést követően transzfer a funchali szállodába. (7 éj)

2. nap: A sziget felfedezését csodálatos fekvésű fővárosával, Funchal megismerésével kezdjük, ami nem csak egy hangulatos és kozmopolita kisváros, de csodás parkokkal is büszkélkedik. Meglátogatjuk a katedrálist, a jezsuita templomot, a piacot (Mercado dos Lavradores) és a festett ajtós utca szabadtéri múzeumát. Madeira nem csak virágairól, hanem különleges boráról is híres, csoportunk részt vesz egy Madeira borkóstolón is. Délután fakultatív katamarános delfin és bálnalesre megyünk, közben pedig megcsodálhatjuk a káprázatos partvidéket (3 órás program, 32 EUR/fő). A program során az állatokat a saját élőhelyükön figyeljük meg oly módon, hogy ne zavarjuk őket, ugyanakkor felejthetetlen élményben lesz részünk.

3. nap: Pihenőnap vagy egész napos fakultatív program: a mai napon Észak-kelet Madeira felfedezése vár ránk. Programunkat a Szent Lőrinc-félsziget kilátópontjainál kezdjük, ahonnan rálátunk Madeira legkeletibb, sivatagos nyúlványára, ami mint egy sárkányfarok lóg bele az óceánba és gyönyörű vulkanikus formáiról híres. Santanában megtekintjük a híres a hagyományos madeirai építészet itt megmaradt szalmatetős, A-vonalú házikóit. Ezt követően egy rövid, ám annál szebb levada-sétát teszünk Ribeiro Frioriban (3 km oda-vissza). Ebédünket egy hegyi menedékházból kialakított étteremben fogyasztjuk el egy gasztronómiai utazás keretei között és lehetőség lesz a tradicionális espetada, a fekete kardhal és a poncha megkóstolására is. Napunkat Madeira harmadik legmagasabb hegycsúcsa, a Pico do Arieiro, 1810 méter magasságában fejezzük be. A kilátóhelyről tiszta időben jól láthatjuk a környező sziklavilágot, az Apácák völgyét, az északi partszakaszt a Sasok sziklájával és a környező szigeteket. (60 EUR/fő + 25 EUR/fő ebéd)

4. nap: Egész napos pihenés az óceánparti szállodában vagy szabadprogram egyénileg Funchalban, természetesen a helyi idegenvezetőnk segítséget és ötletet ad az érdeklődőknek a szabadidő tartalmas eltöltésére.

5. nap: Egész napos kirándulás keretében fedezzük fel Nyugat-Madeira szépségeit. Sétálunk a Világörökség részét képező babérerdőben, annak is egy matuzsálem babérfák által lakott részén. Útközben csodás kilátópontoknál állunk meg, majd elmegyünk Porto Moniz lávamedencéihez. Egy lávamedence partján helyi jellegzetes ételeket ebédelünk, de a pihenőidő felhasználható az óceánban vagy a lávamedencében való fürdésre is (az óceán hőmérséklete kb. 22-23 Celsius-fok). Visszaútban átutazunk Sao Vicente bájos kisvárosán és megállunk a Cabo Girao, a világon a második, Európában a legmagasabb tengerbe szakadó sziklaszirt üvegplatformú kilátójánál.

6. nap: Pihenőnap vagy egész napos fakultatív program: levada-túra, melynek nehézségét a csoporthoz és az időjárási körülményekhez igazítjuk (maximum 12 km, 200 méter szint felfele és 300 méter szint lefele), kb. 5 órás gyalogtúra nordic walking botokkal. A túra során megismerhetjük a sziget őshonos növényeit és találkozhatunk őshonos madarakkal is. Levadák, az egykori vízimalmok keskeny csatornái mentén sétálni is egy olyan program, amit csak Madeirán próbálhatunk ki – több levada-túrát is végigjárhatunk anélkül, hogy ráunnánk, annyira változatos a növényzet a sziget különböző részein.Csak ott jártál igazán, ahol gyalog jártál", mondta Goethe is. Madeira esszenciája a természet, az erdők, hegyek, vizek, és a legjobb módja annak, hogy átérezzük ezt az álomszerű szigetet az, hogy minél több időt töltsünk ebben a környezetben (62 EUR/fő). A programot azoknak ajánljuk, akik otthon is szoktak túrázni, szeretik a természetet, megfelelő túracipőt hoznak magukkal, átalagos/jó fizikummal rendelkeznek.

7. nap: Ezen a napon Montéba utazunk, ahol meglátogatjuk a híres Miasszonyunk templomot, ahol IV. Károly, utolsó magyar királyunk síremléke is található. Akik ki akarják próbálni, hogy milyen is volt a régi időkben Madeirán közlekedni, azok mindenképp próbálják ki és csússzanak le a helyi szánkóval, a toboggannal (40 EUR/2 fő). Ezt követően Palheiro Gardens botanikus kertet látogatjuk meg, ami a mai napig a Blandy család magánbirtoka és privát angolkertje, ahol minden évszakban más és más növényekben gyönyörködhetünk. A kertből a Krisztus király szoborhoz megyünk, a Jézust ábrázoló műalkotás Garajau településen található és lábától csodás panoráma tárul elénk a partvidékre. Ebédünket az Apácák völgyében fogyasztjuk el, ahol lehetőségünk lesz megkóstolni az ottani tradícionális gesztenye és meggy termékeket, miközben a hegyek látványában gyönyörködünk, valamint egy kis házmúzeumban megnézhetjük azt is, hogy hogyan éltek a völgyben az emberek még a nem túl régi, 1990-as években is.

8. nap: A szálloda elhagyását követően fél napos kirándulás keretében fedezzük fel a déli part kis városait: Camara de Lobos, Ponta do Sol és Ribeira Brava településeket. Camara de Lobos nemcsak a fókákról híres, de Churchill is itt festegette akvarelljeit az öbölben ringatózó halászcsónakokról. A település különböző műalkotásokat is rejt, amiket útba ejtünk sétánk során. Ponta do Sol nem véletlenül kapta a nevét, az egyik legnaposabb ékszerdoboz a szigeten. Itt végigjárjuk a város modern művészeti alkotásait. Ribeira Brava az egyik legelső település volt a szigeten és kedves temploma és belvárosa mellett az Etnográfiai Múzeum is sok érdekességet tartogat számunkra, így kézzelfoghatóvá válik Madeira történelméből mindaz, amit a hét során a kirándulásainkon megismertünk. Ezt követően transzfer a repülőtérre, érkezés Budapestre az éjféli órákban.

A program a menetrend függvényében változhat

A meghirdetett részvételi díj minimális utaslétszám (20 fő) esetén érvényes. Amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimumot, abban az esetben csak létszám felár ellenében tudjuk a programot megtartani.

A fakultatív programok minimális létszáma (10 fő).

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

FunchalPorto MonizSantana