LISSZABON ÉS A CSODÁLATOS ALGARVE PARTVIDÉK

Időpont: 2023. október 16—23.
Részvételi díj: 415.000 Ft/fő
Reptéri illeték: 29.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
6 vacsora: 62.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 128.000 Ft/fő
Sevilla: 15.500 Ft/fő
BBP: 5200 Ft/fő
Belépők: kb. 85 EUR/fő + fakultatív 40 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
Utazás: repülővel, a helyszínen luxusautóbusszal

Program letöltése PDF formátumban

1. nap: Elutazás a bécsi repülőtérre, a TAP légitársaság közvetlen járatával utazás Lisszabonba. Megérkezés a késő esti órákban, szállás elfoglalása (1 éj).

2. nap: Utazás a csodálatos Dél-Portugáliába, útközben rövid pihenő Sétubál hangulatos kikötőjében. Portugália egyik legelbűvölőbb városa, Évora, melynek óvárosát „élő múzeum”-nak is nevezik, a jó állapotban fennmaradt városrész méltán érdemelte ki a Világörökség védelmét. Legismertebb látnivalója a római templom, a 14 darab épségben fennmaradt korinthoszi oszloppal. Szállás Portimão környékén medencés szállodában (4 éj).

3. nap: A mai napon lehetőség lesz megismerni az Atlanti-óceán és a közeli Afrika éghajlati és történelmi hatásainak, és a különböző kultúrák furcsa keveredése okán kialakult változatos és egyedi tájat. Elsőként a képeslapokon szereplő Benagil vad partvidékére utazunk, majd lehetőség lesz egy csónaktúra keretében a sokak bakancslistáján szereplő csodálatos Benagil barlang és strandok felfedezésére. Ezt követően a régió fővárosát a mindig nyüzsgő és bájos Farót és a festői Tavirát keressük fel. Napunkat Albufeira óvárosában tett sétával zárjuk.

4. nap: Pihenés a szállodában vagy fakultatív kirándulás Andalúzia elegáns fővárosába. Sevillában megtekintjük a világ legnagyobb gótikus katedrálisát; továbbá az Alcazart, a korábbi királyi rezidenciát gyönyörű udvaraival és zöldellő kertjeivel; a Santa Cruz negyedet, a város műemlékekben leggazdagabb részét, amely több operának is színhelye volt és sokak szerint az ország legszebbikének tartott bikaviadal arénát is.

5. nap: Pihenés a szállodában vagy félnapos kirándulás a vadregényes óceánpartok városába. Sagres Algarve a térség délnyugati végén található, a legtöbb turista Cabo de São Vicente meglátogatása miatt keresi fel. A Szent Vince-fok Európa legdélnyugatibb pontja, s ettől annyira érdekes.

6. nap: Reggel utazás Lisszabonba, útközben látogatás egy Azulejo csempeműhelyben, ahol megismerkedünk a kézzel festett csempék elkészülésének izgalmas folyamatával. Felkeresünk egy különleges családi borászatot, ahol a látogatás a múzeumnak berendezett szobában kezdődik, majd a csodálatos kertben tett séta után a pincék megtekintésével és kóstolással fejezzük be. Fotószünet Lisszabon egyik legismertebb jelképénél, a Krisztus király szobornál. Szállás elfoglalása (2 éj) majd kellemes helyi zene mellett fogyasztjuk el svédasztalos vacsoránkat egy hangulatos Fado étteremben.

7. nap: Egész napos városnézés Lisszabonban, ahol elsőként a belvárosban sétálunk (Rossio tér és környéke). Megismerkedünk Portugália nevezetességeivel, történelmével, hagyományaival és gasztronómiájával. Meredek utcákon át a várba indulunk, innen nagyszerű kilátás nyílik a városra. Az Alfama negyeden keresztül belevetjük magunkat az óváros szűk sikátoraiba, ahol egykoron mórok laktak. A negyed, mely Lisszabon legrégebbi része, kitűnően őrzi régi hangulatát, a düledező házak alatti fűszerboltokban, pékségekben és apró üzletekben bepillantást nyerhetünk Lisszabon egykori életébe. Ezt követően a Belém negyedbe látogatunk. A Tejo, Portugália legnagyobb folyójának partjáról jól láthatjuk a hatalmas, 2,4 km hosszú Április 25. hidat, amelyet a Golden Gate hídról mintáztak. Meglátogatjuk a Jeromos kolostort, amely a felfedezések korának gazdagságát idézi. Ezután elsétálunk a Belém toronyhoz, ami a folyótorkolatnál található és Vasco da Gama emlékére épült a 16. században. Elhaladunk a Felfedezők emlékműve előtt is, ahol egy márvány térkép segítségével virtuálisan követhetjük az egykori felfedezők útját. A túra végén kihagyhatatlan a híres Pastéis de Belém sütemény, amit a mai napig egy titkos recept alapján készítenek.

8. nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre (reggeli hideg úti csomag), hazautazás közvetlen repülő járattal Bécsbe. Hazaérkezés a kora esti órákban.

A program a menetrend függvényében változhat.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Belen toronyBenagilLisszabonSevilla