KULINÁRIS ÉLVEZETEK ÉS KULTÚRA OLASZORSZÁGBAN

Időpont: 2023. október 10-15.
Részvételi díj: 205.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 30.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
BBP: 3900 Ft/fő
Belépők: kb. 120 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Rövid belvárosi séta Ferrarában, majd utazás a Bologna környéki szálláshelyre (5 éj). (kb. 850 km)

2. nap: A nap első felét Bolognában töltjük, melynek egyeteme a legrégibb Európában. Városnéző séta Bologna árkádos utcáin, magas tornyai között: Neptun kút, Santo Stefano-bazilika, Piazza Maggiore tér, Jeruzsálem-negyed. A Gelato Múzeumban az olasz fagylalt titkát, gasztronómiai történetét ismerhetjük meg. A kóstolás során számos ízvilágú fagylaltot is kipróbálhatunk, sőt magunk is készíthetünk egy sörbetet friss gyümölcsökből. A nap végén Maranelloban az autók szerelmeseinek kedvezünk, látogatás a Ferrari Múzeumban. (kb. 100 km)

3. nap: A zene fővárosába Modenába utazunk, városnézés a Világörökségi listán szereplő óvárosban: katedrális, városháza, Nagyhercegi palota, Ghirlandina torony. Látogatás a Pavarotti múzeumban, mely a művész háza volt, napjainkban emlékmúzeumként idézi fel az énekes életének fontos pillanatait, páratlan karrierjét. Umberto Panini magángyűjteményét csodálhatjuk meg a Maserati Múzeumban, ahol 40 autó, 60 motorkerékpár és 20 traktor képezi a kiállítás részét. Az olaszok szerint az élet balzsamecet nélkül olyan, mint egy napsütés nélküli nap, így Carpiban betekintünk egy balzsamecet készítő farm mindennapjaiba. A kóstolóval egybekötött látogatás után vásárlási lehetőség. (kb. 160 km)

4. nap: Piacenza városában a Farnese család történetével ismerkedünk meg, vársonéző sétánk során: Farnese palota, Piazza Cavalli impozáns tere, dóm, városháza és még számos palota. Cremonában látogatás a hegedűmúzeumban: falai között megcsodálhatjuk Antonio Stradivarius hatalmas örökségét. Ismerkedés Lombardia híres művészeti és kulturális örökségével, Mantovával, ahol igazi olasz hangulat és egyedülálló látványosságok várnak ránk. A „sütőtökös ravioli városa” a mai napig sem vesztett varázslatos középkori bájából, látványos műemlékei: a Dózse palota, az Alberti tervei alapján épült Szent András-bazilika Mantegna sírjával. Itt játszódik Verdi híres operája, a Rigoletto is.  (kb. 380 km)

5. nap: Délelőtt látogatás a Colorno palotában, melyet a pármai hercegek Versailles-jának neveznek. Parma városát a parmezán sajtja, a leheletvékony sonka és a Stendhal regényéből ismert kolostor tette világhírűvé. A látnivalók nyomába eredünk: dóm, keresztelőkápolna, Theatro Regio, Palazzo della Pilotta. Látogatás egy helyi sonka üzletben - prosciutteriában, ahol betekintést kaphatunk a sonka készítésének rejtelmeibe. (kb. 250 km)

6. nap: Padovában betérünk a híres olasz kávéházba, a Caffè Pedrocchiba. Látogatás a 2021-ben Világörökség listára felkerült Scrovegni kápolnában, mely a híres olasz művész Giotto egyik remekműve. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. kb. 850 km

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

BolognaCremonaFerraraModenaPadova