KINCSES BARANYA

Időpont: 2021. október 1-3.
Részvételi díj: 42.600,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 8000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8000,- Ft/fő
Belépődíj: 11.100 Ft/fő
Borkóstoló (előre fizetendő): 3000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről Pécsre, utazás a Mecsek vadregényes tájain és a festői Orfűn keresztül. A völgy patakjának vizét több helyen mesterségesen felduzzasztották, az egyik legelső mesterségesen kialakított tó az Orfűi-tó. Abaliget híres barlangját 1768-ban fedezték fel. A látogatók az 1380 m hosszú barlangból kb. 500 m-t járhatnak be. A túra útvonalát végigkíséri a patak, magas páratartalmú levegőt biztosítva. Városnéző séta során ismerkedünk meg Pécs nevezetességeivel: Gázi Kászim pasa dzsámija, Megyeháza, Elefántos ház, Ókeresztény Mauzóleum, Püspöki palota, székesegyház. Szabadprogram a mediterrán hangulatú városban, lehetőség Pécs gazdagabbnál gazdagabb múzeumainak felkeresésére. Szállás a városban (2 éj). (kb. 400 km)

2. nap: Reggeli után a Zsolnay Negyedben a család kulturális örökségét csodáljuk meg. Közép-Kelet-Európa legnagyobb kulturális épületegyüttese a 19. századi Zsolnay család porcelángyárának felújítása nyomán született újjá. Közel 30 műemléképülettel, hatalmas kertekkel, kiállításokkal várják a látogatókat. A Tenkes-hegy oldalában már messziről szembe tűnik a kéttornyú, barokk római katolikus máriagyűdi kegytemplom. A domboldal kálváriáján a stációk kegyképei Zsolnay- kerámiából készültek. Következő állomásunk Siklós, ahol megtekintjük a várat, mely a Villányi-hegység déli lábánál egy kisebb magaslaton fekszik és Magyarország egyik legépebben megmaradt erődítménye. Késő délután Magyarország híres borvidékére utazunk, szabadidő Villány központjában. Látogatás a szomszédos Villánykövesdi Műemléki Pincesoron, a műemlékileg védett együttes párját ritkító építészeti érdekesség, különleges fotótéma. Lehetőség lesz a jobbnál jobb vörösborokból kóstolni egy helyi, híres pincészetben. (kb. 100 km)

3. nap: Reggeli, majd utazás Pécsváradra, a Zengő hegy lábánál fekvő kisvárosba. Ismerkedés a Szent István által alapított egykori monostorral, a vár falain belül és kívül is számos kiemelt látnivaló vár bennünket. Zengővárkonyban, az Európában is egyedülálló Míves Tojás Gyűjtemény, és a Szalma-Kincs-Tár remekeit csodáljuk meg. Napunkat a Keleti-Mecsek legromantikusabb völgyében, Óbányán zárjuk. Séta a hangulatos faluban, melyet szépsége és gyönyörű fekvése miatt „magyar Svájc”-ként emlegetnek, Óbánya lakossága még ma is döntően német nemzetiségű. Idő függvényében könnyű túrázási lehetőség. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 400 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

PécsVillányPécsPécsMáriagyűdSiklós

TOVÁBBI IDŐPONTOK

KINCSES BARANYA

Időpont: 2021. július 9. - 2021. július 11.
Részvételi díj: 42.600 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›