TAVASZKÖSZÖNTŐ AZ OSZTRÁK DUNAKANYARBAN

Időpont: 2023. április 13-14.
Részvételi díj: 58.200 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő
BBP: 1460 Ft/fő
Belépők: kb. 60 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenővel Alsó-Ausztriába. Kirándulásunk első állomása a neogótikus, tudor stílusban épült Grafenegg kastély kertje, mely egész évben várja a látogatókat. A csodás angolparkban tett séta után továbbutazunk a Kittenberger család élménybirtokára, ahol 50 különböző tematikájú kertet fedezhetünk fel. Egyéni tempóban bejárva gyönyörködhetünk a színpompás virágtengerben, a japán-, a fűszer- és a zöldségeskertekben, a fürdőtavakban, kreatív kertgondozási trükköket leshetünk el, legvégül növényvásárlásra is nyílik lehetőség. Napunkat Kremsben zárjuk, ismerkedés a Duna-parti kisváros látnivalóival. Ha itt járunk, mindenképpen próbáljuk ki a helyi, kajszibarackból készített finomságokat. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 400 km)

2. nap: Reggeli után Ausztria egyik legcsodálatosabb vidékével, a Wachau kultúrtájjal ismerkedünk Már messziről köszönt bennünket a melki apátság barokk épülete. A közvetlenül a Duna partján épült kolostor együttest az 1100-as évek elején alapították és az osztrák barokk építészet legnagyobb ilyen jellegű építménye. 12 helyiségből álló könyvtárát egyházi és világi jeleneteket ábrázoló mennyezetfreskók díszítik. A könyvtár, a templom és a múzeum megtekintése után felfedezzük Schallaburg reneszánsz várkastélyát. A kétszintes, terrakotta árkádos udvart és a manierista stílusban megtervezett kastélypark lenyűgözi a látogatókat. Programunkat Tullnban, Ausztria egyik legnagyobb kertjében zárjuk. A közel 60 különböző kertstílust bemutató terület kikapcsolódásra, pihenésre, szemlélődésre csábít. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 400 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

KremsMelkSchallaburg