KERTEK ÉS KULTÚRA AUSZTRIÁBAN

Időpont: 2023. május 13-14.
Részvételi díj:49.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 12.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 9000 Ft/fő
BBP: 1300 Ft/fő
Belépők: kb. 55 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenővel Alsó-Ausztriába. Kirándulásunk első állomása a neogótikus, tudor stílusban épült Grafenegg kastély kertje, mely egész évben várja a látogatókat. A csodás angolparkban tett séta után továbbutazunk a Kittenberger család élménybirtokára, ahol 50 különböző tematikájú kertet fedezhetünk fel. Egyéni tempóban bejárva gyönyörködhetünk a színpompás virágtengerben, a japán-, a fűszer- és a zöldségeskertekben, a fürdőtavakban, kreatív kertgondozási trükköket leshetünk el, legvégül növényvásárlásra is nyílik lehetőség. Napunkat Kremsben zárjuk, ismerkedés a Duna-parti kisváros látnivalóival. Ha itt járunk, mindenképpen próbáljuk ki a helyi, kajszibarackból készült péksüteményeket és fagylaltot. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 400 km)

2. nap: Ausztria egyik legcsodálatosabb vidékére Wachauba utazunk. Már messziről köszönt bennünket a közvetlenül a Duna partján épült Melki apátság. A templom- és kolostoregyüttest az 1100-as évek elején alapították és az osztrák barokk építészet legnagyobb ilyen jellegű épülete. Könyvtárát egyházi és világi jeleneteket ábrázoló mennyezetfreskók díszítik. Majd megtekintjük Schallaburg reneszánsz várkastélyát a kétszintes, terrakotta árkádos udvart és a manierista stílusban megtervezett kastélyparkot. Programunkat Tullnban, Ausztria egyik legnagyobb kertjében zárjuk. A közel 60 különböző kertstílust bemutató terület kikapcsolódásra, pihenésre, szemlélődésre csábít. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 400 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

KremsMelkSchallaburg